NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
ianuarie 3, 2025
Știți deja că orezul cu lapte, cremos este în topul preferințelor mele când vine vorba de deserturi din copilărie.
În această variantă am adăugat pere poșate în sirop de zahăr muscovado, mirodenii și vanilie.
Vă garantez, vis-paradis! Ies 6 porții.
Punem intr-o oala cu fundul dublu orezul, praful de sare și apă.
Fierbem la foc mic până scade toată apa, apoi adăugăm laptele, zahărul și restul mirodeniilor și fierbem în continuare 15 minute.
Luam orezul de pe foc și îl lăsăm la răcorit timp în care se va închega și va deveni cremos
Curățăm perele cu un peeler, le taiem în jumătăți.
Intr-o oală de 3 l punem zahărul, mirodeniile și 500 ml apă.
Adăugăm perele și fierbem la foc mic 15 minute.
Scoatem perele și mai lăsăm la foc mic 10 minute pana lichidul scade și obținem un sirop.
Servim orezul alături de perele poșate și sirop.
Poftă bună!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.