Deja cred că știți, afinele certificate BIO de la @merry_berry sunt în plin sezon. Trebuia să fac ceva bun cu el cât sunt în pârg, nu? 🤤
Am optat pentru muffins rapide, umede și pline de 🫐🫐🫐
În plus, am și un cod de reducere pentru voi: Praji10, care vă oferă o reducere de 10% la orice comandă până pe x iulie
Acum haideți să vă spun ce conțin aceste muffins:
• afine Merry Berry
• oua
• iaurt
• zahăr
• făină
• praf de copt
• vanilie
• cremă de brânză
Rețeta pas cu pas o găsiți pe blog. Vă las link în bio și stories.
Reteta:
Ingrediente (pentru 18 muffins):
3 oua
150 g zahar (daca le doriti mai dulci, puteti adauga 200 g zahar
300 g faina
300 g iaurt grecesc amestecat cu
50 ml ulei de nuci sau de masline
300 g afine pentru interior
50 g cremă de brânză sau cottage cheese amestecata cu 1 lingură de zahar
Extra afine pentru a pune peste muffins inainte de coacere
1 plic de zahar cu vanilie sau 1 lingurita de extract de vanilie
2 lingurite de praf de copt
Un praf de sare
Cum procedam:
Intru-n bol cernem faina impreuna cu praful de copt si praful de sare, apoi le amestecam bine
In alt bol batem usor ouale cu zaharul si vanilia – nu le batem spuma, ci le amestecam cu un tel timp de 1 minut
Adaugam iaurtul, apoi uleiul si amestecam pana se inglobeaza bine
Intr-un bol incapator amestecam ingredientele lichide cu cele uscate – atentie, le amestecam usor si doar pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul, cum spuneam mai sus, trebuie sa aiba cocoloase. Daca este fin, ca o pasta, inseamna ca am amestecat prea mult si briosele noastre, dupa coacere, se vor intari
Adaugam afinele si mai amestecam doar cu 2-3 miscari cat se distribuie in tot aluatul
Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata sau lingura umplem formele de briose doar ¾ – daca le umplem mai mult, vor da pe langa si acest aspect le va impiedica dospirea – vom avea niste ciupercute inestetice
Adaugam câte o linguriță de brânză în interiorul fiecărei muffin
Coacem muffins la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, ideal functia ventilatie