NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
august 10, 2021
Bezeaua pentru pavlova constituie pentru multe persoane o provocare. Nu de multe ori am vazut (si simtit) bezele gumoase, prea uscate, maronii sau care se lipesc de dinti.
Astazi vin la voi cu o reteta simpla, care poate fi facuta si de incepatori si despre care, as putea chiar sa promit, ca iese oricui.
Iata cateva detalii care ne ajuta ca bezele sa ne iasa cum trebuie:
Nu mixam prea mult albusurile – desi poate parea ca albusul nu se taie, daca il mixam prea mult se va taia, bezeaua se va „sparge” si nu va mai fi lucioasa. Desi in clip albusul poate parea prea cremos, acesta este rezultatul pe care il vrem;
Revenind la prajitura in sine, recomandarea mea este sa nu folosim un toping foarte dulce deoarece bezeaua este deja dulce. Eu am folosit frisca la tub Campina, care este o frisca naturala. Adica frisca din lapte, nu din grasimi vegetale. Este foarte fina, are gust de frisca adevarata, nu este foarte dulce si se potriveste foarte bine cu bezeaua si frucetele.
Mai jos va las clipul cu pasii, cateva poze si reteta detaliata
Mixam 2-3 minute albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, pana obtinem o compozitie laptoasa
Adaugam 1/2 din cantitatea de zahar ramasa si mai mixam 2 minute
Adaugam si cealalta jumatate si mai mixam 2 minute
Adaugam amidonul si mixam la viteza 1 doar pana la incorporare, apoi adaugam lingurita de otet si procedam la fel
Impartim compozitia in 2 parti
Din prima parte punem cate 2 linguri de bezea intr-o tava in care am pus hartie de copt, nivelam si facem o adancitura in mijloc pentru a avea unde pune, dupa coacere, frisca si fructele, apoi adaugam cate 5-6 banuiti de ciocolata pe fiecare gramajoasa in parte
Amestecam lingurita de cacao cu cealalta parte de bezea – atentie, amestecam usor, fara a incorpora de tot cacao
Procedam la fel cu distribuirea in tava
Coacem la cuptorul preincalzit la 110 grade, functia ventilatie, pentru 1 ora si 10 minute
Lasam cuptorul inchis, cu bezelele in interior, pana cuptorul se raceste complet
Dupa ce s-a racit complet, scoatem bezelele, le decoram cu frisca din abundenta, fructe, menta si petale de flori
La final le savuram cu pofta!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.