NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 7, 2025
Ce fructe ați adăuga? 🍓🍑🍏🍊🍇🍍🥝🥭
Pe cât îmi place să mănânc mic dejun sărat, pe atât îmi place să alternez cu preparate cu fructe.
Pentru că suntem în plină vară tordiă azi vă propun un mic dejun răcoros și hrănitor cu fructe și arpacaș.
Iată și rețeta:
Pentru o portie:
50 g arpacaș
un praf de sare
150 g iaurt/kefir/sana
200 g fructe congelate
100 g perle de brânză cu smântână (optional)
1 lingură polen
+ Orice alte topinguri preferati
Opțional puțin lapte ptr extra cremozitate
Cum procedăm:
* Gătim arapacșul – fie fiert, fie cum îl fac eu, la airfryer: intr-un bol termorezistent pun o parte arpacaș și 1+1/2 apă, ca la orez (folosesc aceeași unitate de măsură). Acopăr cu o folie de aluminiu și sigilez bine, apoi dau la funcția airfry, 180°, 20′;
* După ce am gătit arpacașul îl întindem în bol/farfurie pentru a se răci;
* Mixăm intr-un blender fructele și iaurtul, puțin lapte, apoi adăugăm și perlele de brânză și amestecăm cu o spatulă, fără a mai mixa;
* Turnăm în bol și amestecăm cu arpacașul;
* Adăugăm pe deasupra polen și savurăm!
#visparadis
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.