Legume cu muschiulet de porc la cuptor – un astfel de preparat mi se parea banal si foarte simplu de facut. Asta pana cand am primit diverse intrebari de la fele la inceput de drum care sunau cam asa: „Cum fac legume la cuptor?” „Cum pot pregati in acelasi vas si legume si carne la cuptor” „pot amesteca legumele si carnea si sa le pregatesc la cuptor?” Atunci mi-am dat seama ca desi mie unele preparate mi se par banale, altor persoane care nu stiu sa gateasca si le se par chiar complexe. Asa mi-am propus sa va ofer mai multe retete de preparate gustoase, dar foarte simplu de facut.
Acest poarta denumirea de „one pot casserole”, mai pe intelesul nostru, un fel intreg facut intr-un singur vas. Pentru ca inainte sa bagam totul la cuptor trebuie sa rumenim putin carnea avem nevoie de o cratita cu fundul dublu si toartele pretabile pentru a fi bagate in cuptor. Aici apare in peisaj unul dintre noile vase de la Neofam, care pot fi achizitionate pana pe 12 februarie de la Mega Image. Pentru reteta de azi eu am ales cratita de inox de 3 litri.
Cate vase sunt prea multe vase? Sau hai sa va intreb altfel: cati pantofi sunt prea multi pantofi? :0 Cred ca daca vedeti aceste doua intrebari una langa alta parca nu va vine judecati nu? :0 Pana la urma cine suntem noi sa spunem de cate vase are nevoie o gospodina?! Eu sunt din categoria celor care ar putea gati in doar cateva, dar care prefera sa gateasca in multe. Cu atat mai mult cu cat ele sunt unele de calitate.
Daca in 2017 Mega Image oferea posibilitate achizitionarii vaselor Neoflam cu invelis ceramic, acum vasele care pot fi achizitionate sunt vasele de gatit din inox si tigai cu invelis ecolon.
Invelisul Ecolon este o alternativa sanatoasa pentru invelisurile non-aderente tip PTFE (politetrafluoretilena). Este un material sigur deoarece este creat din ingrediente naturale provenite din nisip si pietre.
Eu sunt deja posesoarea catorva dintre noile vase Neoflam si si mama este, dar nu stie inca. 😉 Imi place sa i fac astfel de surprize.
In continuare va las reteta legumelor cu carne la cuptor si mai jos va scriu cum puteti achitiona vasele Neoflam cu o reducere de 70%. Si tot in continuare va las niste poze cu detaliile care m-au cucerit pe mine la aceste vase.
Ingrediente (pentru 4 portii):
1 muschiulet de porc
1 dovlecel mediu
1 cartof rosu
1 cartof dulce
1 ardei gras rosu
O mana de pastai de fasole
Ulei
Mix de ierburi de provance uscate (sau combinatia voastra preferata de ierburi aromatice)
Sare
Piper
Cum procedam:
Preincalzim cuptorul la 200 de grade
Punem 5-6 linguri de ulei in vas, doar cat sa acoperim fundul si il incingem
Taiem muschiuletul de porc in felii groase de 2 cm, apoi il punem in cratita
Prajim muschiuletul pe toate partile doar cat sa capete culoare
Taiem legumele in cuburi de 2/3cm, 2/4 cm in functie de leguma si le adaugam peste carne
Adaugam 2 lingurile de amestec de ierburi, 2 de sare si una de piper proaspat rasnit
Amestecam bine totul, apoi bagam vasul la cuptorul preincalzit la
Dupa ce am rumenit carnea pe toate felete add de grade pentru 25 de minute
Verificam dupa 25 de minute- preparatul este gata cand putem infige cu usurinta o furculita in cartof (acesta se va gati cel mai greu si de accea il luam ca referinta)
Noi am mancat carnea si legumele alaturi de iaurt amestecam cu un pic de usturoi si ulei de masline.
Cum puteti achitiona vasele Neoflam cu o reducere de 70%:
Taloanele sunt disponibile in orice magazin Mega Image, dar si in pachetele comenzilor online.
La fiecare 20 de lei cheltuiti veti primi 1 punct. Daca folositi Cardul Connect, punctele acumulate la acea achizitie se vor dubla.
Completarea unui talon ofera posibilitatea achizitionarii unui produs. Cu cat completati mai multe taloane cu atat mai multe produse va puteti achizitiona.
Oferta este valabila pana pe data de 12.02.2020
Vasele si detalii despre ele gasiti aici Detalii despre regulament gasiti aici
Cu drag, Praji.
[Articol sponsorizat]