Gofre sarate cu patrunjel si telemea

De cand am descoperit versatilitatea lor, gofrele nu ne lipsesc din meniul saptamanal. Le fac simple, cu fructe, cu cascaval, cu branzeturi cu verdeturi… practic cu orice imi vine in minte.

Astazi va prezint o reteta de gofre de un verde superb, dar si cu gust incredibil. Am dat prin blender patrunjel proaspat si iaurt pe care l-am adaugat peste oua, apoi am pus faina si malai si, la final, am adaugat telemea de capra.

Le-am copt in , apart de care m-am indragostit efectiv. Am detinut si avut in teste si alte aparte, insa cu niciunul nu am obtinut acest rezultat. Ies pufoase si groase. Si dupa o zi sau doua raman la fel de moi.

Pentru ca le-am facut sarate, am creat din ele un sanwich care poate fi consumat in orice parte a zilei. De exemplu noi l-am mancat la cina.

Mai jos va las reteta, cateva poze dragute si un clip simpatic cu asamblarea unui sandwich.

Ingrediente (pe 6 gofre mari):
3 oua
200 ml iaurt/kefir/sana
2 legaturi de patrunjel (ideal patrunjel cret), doar frunzele
100 g faina de grau
50 g malai
50 g telemea de capra
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Cum procedam:
Intr-un blender punem iaurtul, sarea si patrunjelul si mixam pana obtinem o pasta fina, verde
Batem cele trei oua (ca ptr omleta), apoi adaugam iaurtul si amestecam
Amestecam cele doua fainuri cu praf de copt si le adaugam peste oua si iaurt
Amestecam doar cat sa obtinem o compoziție omogena – nu mai mult ptr ca nu vrem sa activam glutenul din faina. Daca activam glutenul, gofrele vor deveni elastice si mai tari. Noi ne dorim sa fie pufoase
Adaugam branza faramitata, mai amestecam putin si gata
Punem cu o lingura mare/cupa de inghetata in forma si inchidem aparatul de gofre
Daca vrem gofre mai pufoase punem aparatul superficial, nu il inchidem sa faca „click”. Astfel ele au loc sa dospeasca

Noi le-am mancat ca un sandwich in care am pus vlastari de floarea soarelui, rosii, prosciutto, omleta, maioneza si sos barbeque.

poate iti place si

1 comment

  1. Bună, am făcut reteta dar se simte totuși mălaiul nefăcut (chiar dacă am folosit un mălai cu fierbere rapida). Cu ce se poate înlocui? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *