Astazi va prezint o reteta pe cat de simpla pe atat de impresionanta: Goffre cu ciocolata si inghetata. Ideala pentru un brunch de vacanta, in care va treziti tarziu direct cu pofta de dulce. In vacanta se accepta inghetata la prima ora, nu? La mine clar da! Pe langa gofrele de ciocolata eu am pus muulte fructe si un trio excelent de inghetata Carte d’Or: Iaurt cu fructe de padure, Chololate Brownie si Caramel sarat. Poti sa-ti mai doresti ceva de la o dimineata tarzie de vara?! Cred ca nu.
- 150 g faina
- 20 g cacao (1 lingura)
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 75 ml apa
- 150 ml smantana pentru frisca (sau pentru gatit)
- 1 praf de sare
- Unt sau ulei pentru uns forma de goffre
- Fructe de padure la alegere
- Inghetata – eu am pus de iaurt cu fructe de padure, caramel sarat si chocolate brownie
- Intr-un bol incapator amestecam faina cu cacaoa, praful de copt si praful de sare
- Batem ouale
- Amestecam apa cu smantana
- Facem o gropita in faina, in care adaugam ouale batute si jumatate din cantitatea de smantana cu apa - amestecam cu un tel pana cand se omogenizeaza compozitia
- Adaugam restul de smantana cu apa si amestecam pana cand avem o compozitie fina, fara cocoloase
- Turnam compozitie in aparatul de goffre, apoi asteptam pana sunt gata (majoritatea aparatelor dispun de un sensor care anunta cand aluatul este copt)
- Punem 2-3 goffre pe o farfurile, adaugam cate o cupa din cele trei sortimente de inghetata, apoi decoram cu fructe de padure din belsug.
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)
No comments
se poate folosi orice tip de faina?
Da, Alexandra, bineinteles!