File de cod in crusta de nuca

Arome noi

Pentru ca pestele este nelipsit de pe masa noastra , pentru ca uneori ne mai si plictisim de eternele combinatii, pentru ca-mi place sa experimentez si, in safrsit, pentru ca imi place sa impartasescc cu voi experimentele reusite. Unul dintre ele este acest cod in crusta de nuca – o combinatie interesanta si aromata. Incercati-o si va veti convinge.

1398963_454990371271496_2142112166_o

Cei care postesc stiu ca pana duminica este dezlegare la peste, motiv si mai bun sa incercati aceasta combinatie (inclouiti parmezanul cu o lingura de pesmet)

Ne trebuie: 

Cantitatile sunt pentru doua portii

  • 4 fileuri de cod (au am folosit cod congelat si portionat)
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri parmezan razuit
  • 3 linguri faina de garu
  • 1 ou
  • sare
  • piper proaspat rasnit

Cum procedam

  • amestecam nuca cu parmezanul, asezonam
  • punem intr-o farfurie
  • in alta farfurie punem faina, iar intr-un bol batem oul, asezonadu-l si pe acesta
  • trecem pestele (evident decongelat) prin cele trei compozitii in ordinea urmatoare: faina, ou, nuca.
  • punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt si dam la frigider pentru 10 minute
  • coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade C timp de 15 minute

Pofta buna!

Poate iti place si

4 comments

  1. Imi place pestele, as manca dimineata, la pranz si seara, daca se poate, asa ca retata propusa pica bine.
    Nu ne uita cu niste retete pentru sarbatori ceva mai deosebite, ceva in stitul cu care ne-ai obisnuit. Ma bazez pe asta!

    1. Hei Miky! Ma bucur ca iti place! Cred ca voi veni in ajutorul vostru cu niste prajiturele 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.