Sa mancam colorat!
Din momentul in care am vazut aceasta retata la Laura Vitale, a durat cam 3-4 minute pana sa ma apuc sa o fac. Ca sa o citez pe Andie, mi-e de ciuda ca nu m-am gandit eu prima la acest fel de a pregati fasolea pastai. Este un deliciu crocant care va va uimi la primul „crantz!”. Si va zic asta pentru ca din ele s-a infruptat un sceptic… un iubitor de carnati si cartofi prajiti (nici nu cred ca isi da seama ca incepe sa fie fan veggie… asta ramanand intre noi, of course), care nu se mai opera din „hmm-uri”, „mmm-uri” si „uau-ri”. Parol!
Daca vreti sa va delectati intr-o dupa amiaza de vara, daca vreti sa va surprindeti prietenii… sau daca doar suntei curiosi, incercati-le!
Ne trebuie:
Cantirtatile sunt pentru 2 portii mici (servite ca snak)
Pentru fasolea aurie
- 200 g fasole verde (pastai)
- 2 oua
- 3 linguri parmezan proaspat ras
- 3 linguri faina de grau
- putina sare (parmezanul este deja sarat)
- piper proaspat macinat
- ulei pentru prajit (cel mai indicat este cel de palmier deoarece are temperatura de ardere foarte ridicata)
Pentru iaurtul cu busuioc
- 2 linguri de iaurt gras
- 4 catei de usturoi (sau mai putini daca nu va place gustul prea pronuntat de usturoi)
- cateva frunze de busuioc (eu am folosit rosu, voi puteti folosi de oricare doriti)
- sare (de preferat de Himalaya sau de mare)
- piper proaspat macinat
- paprika (optional)
Cum procedam:
- spalam si curatam fasolea (dar stiti asta) 🙂
- intr-o oala punem apa cu sare la fiert
- cand apa fierbe adaugam fasolea si o oparim pentru 2-3 minute
- dupa cele 2-3 minute o scoatem, o caltim cu apa rece pentru a o opri din fierbere – o punem la scurs pe un prosop (de hartie au ba)
- intr-un bol amestecam (batem) ouale cu parmezanul – asezonam
- cat timp se raceste nitel fasolea, zdorbim usturoiul, taiem marunt busuiocul (pastram 2, 3 frunzulite pentru decor), le amestecam, le asezonam – dam deoparte
- intr-o farfurie intinsa punem faina
- punem uleiul la incins
- trecem fasolea prin faina, apoi prin amestecul de ou cu parmezan
- le prajim – 1 minut pe o parte, 1 pe cealalta
- le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces
Le servim calde (daca se poate fierbinti) alaturi de sosul de iaurt.
Pofta buna!
No comments
Minunata ideia!nu ma omor dupa fasolea pastai dar varianta asta am sa o incerc.Arata delicios !
Ma bucur ca iti place ideea! Astept sa-mi spui cum ti s-a parut. Pupici!
Faina ideea! De obicei eu fac dovleceii asa dar cu fasole verde nu mi-a trecut prin cap. Thanks for sharing 🙂
Si eu fac si dovleceii asa. Fasolea, e altceva:) Cu placere:)
cred ca este excelenta fasolica preparata astfel. N-am vazut la noi „modelul” pe care l-ai folosit.
Da, este chiar buna! ma bucur ca am adus o idee noua:)
Minunata gustarea asta! Mie imi plac cartofii prajiti dar am cam renuntat la ei, insa daca tu zici ca e la fel de buna, o sa incerc si eu reteta asta 😉
Iti potolesc pofta de „prajit” 😉 Sa imi zici cum ti-au placut, daca faci. Pupici
mai uimit…..exista busuioc rosu?!….mai am multe de invatat 🙂
Cred ca exista de multe feluri:) Eu stiu de 5, am pe terasa 3…deci 🙂