NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Fasole verde in crusta aurie si sos de iaurt cu busuioc rosu

Picture of Prăji

Prăji

august 6, 2013

Sa mancam colorat!

Din momentul in care am vazut aceasta retata la Laura Vitale, a durat cam 3-4 minute pana sa ma apuc sa o fac. Ca sa o citez pe Andie, mi-e de ciuda ca nu m-am gandit eu prima la acest fel de a pregati fasolea pastai.  Este un deliciu crocant care va va uimi la primul „crantz!”. Si va zic asta pentru ca din ele s-a infruptat un sceptic… un iubitor de carnati si cartofi prajiti (nici nu cred ca isi da seama ca incepe sa fie fan veggie… asta ramanand intre noi, of course), care nu se mai opera din „hmm-uri”, „mmm-uri” si „uau-ri”. Parol!

Daca vreti sa va delectati intr-o dupa amiaza de vara, daca vreti sa va surprindeti prietenii… sau daca doar suntei curiosi, incercati-le!

Lista de ingrediente (Pentru fasolea aurie, pentru 2 portii mici)

Lista de ingrediente (Pentru iaurtul cu busuioc)

Cum procedăm?

  • spalam si curatam fasolea (dar stiti asta) 🙂
  • intr-o oala punem apa cu sare la fiert
  • cand apa fierbe adaugam fasolea si o oparim pentru 2-3 minute
  • dupa cele 2-3 minute o scoatem, o caltim cu apa rece pentru a o opri din fierbere – o punem la scurs pe un prosop (de hartie au ba)
  • intr-un bol amestecam (batem) ouale cu parmezanul – asezonam
  • cat timp se raceste nitel fasolea, zdorbim usturoiul, taiem marunt busuiocul (pastram 2, 3 frunzulite pentru decor), le amestecam, le asezonam – dam deoparte
  • intr-o farfurie intinsa punem faina
  • punem uleiul la incins
  • trecem fasolea prin faina, apoi prin amestecul de ou cu parmezan
  • le prajim  – 1 minut pe o parte, 1 pe cealalta
  • le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

 

Le servim calde (daca se poate fierbinti) alaturi de sosul de iaurt.

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.