Fasole cu carnati la multicookerul Crockpot

De cand am descoperit reteta lui Jamie Oliver, nu am mai făcut reteta clasica de iahnie de fasole. Nu o fac mereu ca pe cea indicata de el, insa pastrez o parte din reteta – si anume faptul ca adauga oțet balsamic si sos Worchestershire.

In plus, eu adaug și puțin sos picant, piri-piri, Sriracha sau Tabasco. Aceste trei ingrediente schimba cu totul ecuația.

Trecand la preparare in sine, fierberea fasolei nu a fost niciodata mai simpla decat e in Crockpot Turbo Express. In 20 de minute avem fasolea fiarta.

Mai jos va las un clip cu modul de preparare, apoi, in scris, reteta completa.

Ingrediente (pentru 4-6 portii):

500 g fasole boabe, uscata
250 g carnat afumat (sau chorizo)
30 ml ulei de malsine
1 conserva de rosii tocate
O ceapa medie
1 lingura oțet balsamic sau glaze de otet balsamic
1 lingura sos Worchestershire
1 lingurita sos picant
3 foi de dafin
3 crengute de cimbru
1 ardei iute (optional)
2 catei de usturoi, taiati felii
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Piper proaspat rasnit
Sare

Cum procedam:

Spalam bine fasolea, apoi o punem in vasul crockpotului impreuna cu bicarbonatul, apoi turnam 2 l de apa
Sigilam capacul, setam supapa de presiune pe sigilat
Activam functiile „beans”, apoi „Turbo”, „high” si „start”
Dupa cele 12 minute, eliminam presiunea invartind de rotita care activeaza supapa
Turnam fasolea intr-o sita si o scurgem de zeama

Setam vasul la functia „saute”, turnam uleiul, apoi ceapa tocata mărunt
Cand ceapa a devenit translucida, adaugam carnatii taiati felii
Dupa 2 minute, adaugam restul ingredientelor
Asezonam cu sare și piper și turnam apa doar cat să acopere fasolea
Activam functia „beans”, „low”, „start”
Daca avem fasole mai veche, mai creștem timpul de gatire cu 10 minute.
Cand timpul de gatire a expirat, asteptam sa se elimine presiunea natural
Servim fasolea calda.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *