NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Donuts – Gogosi americane in trei arome – ciocolata, capsuni, lamaie

Picture of Prăji

Prăji

martie 24, 2017

Supriza placuta din partea bucatariei americane 🙂

Credeam ca trendul acesta nou cu gogosile americane glazurate este doar o fita si ca gogosile astea nu au cum sa fie decat niste mini checuri in forma simpatica. Ei bine, m-am inselat destul de tare. Am tot cautat retete pe net si pana la urma am gasit una care m-a pus pe ganduri. Daca un aluat contine lapte batut/chefir/iaurt si ulei, atunci nu are cum sa fie uscat sau inecacios asa cum credeam eu… Asa ca n-am mai stat pe ganduri si am zis sa fac gogosi americane, in premiera alaturi de voi in live-ul de marti seara. 

Pentru a nu face un aluat de un singur fel, m-am gandit ca ar fi mai interesant sa impart cantitatea in trei parti si sa fac gogosile in trei arome si glazuri diferite: ciocolata, capsuni si lamaie.

Gogosile americane sunt foarte diferite de ale noastre: acestea se fac la cuptor, iar aluatul este unul moale, aproape curgator, spre deosebire de gogosile romanesti care se prajesc in baie de ulei, iar aluatul este unul facut cu drojdie.

 

Provocarea a fost sa gasesc o tava de gogosi. Bineinteles ca am vazut prin magazine si nu am cumparat. Cand insa am avut nevoie… de negasit tavile astea de gogosi. Asa ca prin bunavointa Cristinei Diva in bucatarie am reusit sa fac aceste pufosenii delicioase. Asa ca daca vedeti pe undeva o tava speciala pentru gogosi va rog sa imi dati de stire. Va multumesc anticipat.

 

Lista de ingrediente (pentru 6 gogosi)

Lista de ingrediente (Pentru arome)

Lista de ingrediente (Pentru glazura)

Cum procedăm?

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol – faina, zahar, bicarbonat, sare

Si cele umede in alt bol – ulei, lapte batut, vanilie, ou

Amestecam cele doua compozitii si le omogenizam

Impartim compozitia in trei parti egale si in fiecare punem aromele – capsuni, ciocolata, coaja de lamaie

Punem comopzitiile in posuri sau pungi taiate la colt si le posam in tava de gogosi

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 12-15 minute

Glazurile

Cicolata – topim ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde

Capsuni – amestecam capsunile cu zaharul si adaugam 1 lingura de lapte, daca mai e nevoie adaugam si ce a de a doua lingura, compozitia trebuie sa fie asemanatoare unei smantani

Lamaie – amestecam toate ingredientele

Glazurare

Dupa ce gogosile s-au racit le scufundam pana la jumatate in glazura, apoi le decoram cu bombonele

Rasfatati-va cu ceva dulce din cand in cand, meritati!
Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.