NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Desert proteic, fără zahăr adăugat: mini tarte cu ricotta, Parmigiano și gem

Picture of Prăji

Prăji

noiembrie 5, 2025

Desert proteic, fără zahăr adăugat mini tarte cu ricotta, Parmigiano și gem

Am combinat Parmigiano Reggiano Zanetti cu gemul St. Dalfour, făcut 100% din fructe, fără zahăr adăugat și am obținut un desert delicios

Apropo, știați că datorită procesului natural de maturare Parmigiano Reggiano este o brânză fără lactoză?

Mai jos vă las rețeta pentru 12 mini tarte:

Ingrediente Pentru blat/coji:

Ingrediente Pentru cremă:

Ingrediente Pentru decor:

Cum procedăm:

  • Amestecăm făina cu sarea, răzuim untul și îl frecăm cu făina până obținem o textură de pesmet;
  • Adăugăm oul, iaurtul și bucățelele de Parmigiano Reggiano, apoi frământăm un aluat pe care îl întindem;
  • Cu ajutorul unui cerc sau pahar, decupăm discuri;
  • Punem discurile pe spatele unei tăvi de brioșe, le presăm pe margini și le înțepăm cu o furculiță pentru a nu se umflala coacere;
  • Coacem 12 minute la 200°C, funcția ventilație;
  • Pentru cremă, mixăm ricotta cu gemul ales;

Asamblare

  • Cu ajutorul unui poș sau a unei lingurițe, umplem cojile de tartă, adăugăm puțin gem deasupra, o bucățică de Parmigiano Reggiano și, opțional, cimbrișor sau busuioc.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Desert proteic, fără zahăr adăugat mini tarte cu ricotta, Parmigiano și gem

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.