Cum sa faci unt de arahide si unt de caju in casa – 100% naturale

Am robotul asta de ceva vreme. I-am facut mai de mult un review – pe care va trebui sa il refac, este mult prea simplist si ofer prea putine detalii. Dar nu despre robotul meu pe care l-am scos de la naftalina vreau sa va povestesc, ci despre noua mea obsesie: untul de arahide facut in casa 100% natural. Am vazut la Flavia ca e destul de simplu sa faci si acasa cu un procesator normal. Cand am vazut ca ei i-a iesit foarte fain am zis ca trebuie sa incerc si eu, doar aveam un robot nou nout cu functie de unt de arahide. Asa ca l-am pus la treaba.

Aveam in casa o punga de alune prajite si sarate care ma tot incurca si am zis ca acesta este mometul! Rezultatul cred ca vi-l puteti inchipui deja – un unt cremos si delicios. Faptul ca alunele au fost prajite a facut mixarea mult mai simpla. A doua incercare a fost cu alune coapte si sarate, rezultatul a fost la fel de satisfacator, timpul de mixare insa a fost cu 2 minute mai lung. Dupa cum vedeti si in poze am facut si unt de caju – mama Doamne ce finete si ce gust delicat. La untul de caju am combinat caju crud cu caju copt si sarat. Timpul de mixare la untul de caju este mai lung decat la cel de arahide, consistenta si gradul de onctuozitate fiind diferit.

Cum sa faci unt de caju si unt de arahide in casa - 100% naturale
Print
Ingrediente
  1. Mai jos va las cantitatile pe care le-am folosit eu, voi sunteti liberi sa folositi cate alune/caju doriti, ideal este sa fie minim 200 g pentru ca robotul sa nu mixeze in gol.
Pentru untul de arahide
  1. 500 g arahide (eu am folosit fara coaja, coapte si sarate)
Pentru untul de caju
  1. 200 g nuci caju crude
  2. 100 g nuci caju coapte si sarate
Cum procedam
  1. La ambele unturi procesul este acelasi, timpul fiind insa usor diferit
  2. Mixam intr-un procesator sau robot de bucatarie alunele pana cand obtinem o consistenta fina, ca cea din poze.
  3. Recomandarea mea este sa nu va opriti cand obtineti o pasta densa, acela este pasul de care trebuie sa treceti pentru ca uleiul din nuci/alune sa „se activeze”
  4. Daca aveti un robot de bucatarie fara siguranta, va sugerez sa mixati in serii de cate 2-3 minute cu pauza de 5 minute intre serii – incercati sa nu incingeti prea tare motorul.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Daca totusi nu va incumetati sa faceti in casa unt de arahide, citit cu atentie eticheta celui pe care il cumparati.. 😉

Cu drag, Praji!

poate iti place si

23 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *