NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 31, 2025
Oameni buni, am ajuns în Rai și m-am întors să vă povestesc cum e. În acest weekend am fost la evenimentul Taste of Transylvania Underground, care s-a desfășurat în Salina Praid (uimitor, nu? ).
Am degustat ce au pregatit cele 18 restaurante prezente la festival, iar chefii au gătit la 120 m adâncime. Însă preparatele lor au fost 100% LA ÎNĂLȚIME 🤤
Se vede clar în imagini că au fost senzaționale, toate mi-au plăcut, așa că vă voi lăsa numele tuturor preparatelor și restauratelor care au participat:
Mosafir & Bucătăria Local.Food
Cremă de fasole cu rântaş, cârnat de pleșcoi și sos de leurdă, untișor și usturoi verde
Mâncare de urzici cu crocant de mălai şi burduf, smântână coaptă
NOUA și NOUA B.A.R.
Frigăruie de cotlet cu umplutură de cârnați, cartofi stratificați, chutney de gogonele și leurdă coaptă
Omagiul adus simplului Ou în alăturare cu brânză maturată românească
SALT
Terină de miel cu frunze de coacăze
Tocăniță de unghii
Vágó
Friptură de porc à la Turda
Páva
Creier de miel poșat, texturi de conopidă
Texturi de conopidă, verdețuri murate
Supă de cartofi cu burduf și churut
Ciorbă cu cotlet de porc și tarhon
Burtă de porc, variații de varză
„Cigánka” de miel, verdețuri murate, jus
Friptură de miel à la Odorhei, salată de cartofi
Cirighele, caise
Mălai dulce, prune, smântână
Bábel
Prune, sfeclă, anghilă
Obrăjori de mangaliță, ciuperci
Bistro de l’Arte
Brioșă cu ceapă rumenită in beurre noisette, salata noastră de vinete, ardei copt marinat
Croquette din afumătură, cremă de păsat cu sfeclă coaptă, sos de murături cu tarhon și muștar
Cimbru
Carne și cârnați la garniță 2.0: fasole frecată, ceapă pârgălită, boia, carne și cârnați la garniță (de porc), moare de varză
Vită de Transilvania – Carne de vită gătită în 3 feluri (momițe în pesmet, leurdă; coadă, arpacaș, burduf; coaste, mămăligă, măceșe)
Costes Downtown
„Grădina noastră” Costes Downtown signature: conopidă, pătrunjel, quinoa, salată microplante
Foie gras, Pere, Nuci, Brioche
Pásztori István
Mușchi de căprioară în unt clarificat, mămăligă cu brânză de munte maturată, variații de ciuperci și jus de căprioară cu sfeclă
Soro lume
Gulaş de organe din inimă și limbă de vită, cu sos de gulaș, sos de ardei copt și sos de ierburi arse; salată de gogonele murate dresate cu ulei de leuștean
Dulcele imprevizibil: desert din creier de vițel cu crumble de biscuiți copți la lemne, busuioc și fructe de pădure
Voilà, le bistrot
Carpaccio limbă de vită cu sos de gălbenuș marinat și alune prăjite
Crochetă din ficat de rață cu maioneză, babic Buzău și ceapă prăjită
Blansh
Brownie cu caramel sărat
Miss Gubă cu mac
Málna
Desert zmeură
Desert pere
Desert cu gutui
Felie tort cu mousse de zmeură, jeleu de prune, blat cu mac
Vă mai las și câteva fotografii cu atmosfera generală, pentru a simți puțin din grandoarea evenimentului. Pentru mine, cel puțin, a fost impresionant, o adevărată desfășurare de forțe.
Duminică, tot la Salină a avut loc cel mai mare brunch din România și am primit vestea că Harghita va fi Regiune Gastronomică a Europei pentru 2027.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Fundației Pro Economica. Noi am participat la invitația Travel Communication Romania, mulțumim pentru ocazie, a fost vis-paradis
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.