Crema de malai cu lapte condensat! Un desert cremos si dulce #Visparadis! Promit!
Ingrediente pentru 8 portii:
• 800 ml apa
• 400 g lapte condensat indulcit (1 conserva)
• 130 g malai (din comert) sau 160 g malai țărănesc
• 1 linguriță extract de vanilie
• coaja unei portocale (sau 1 plic pudra de coaja de portocale)
• Un praf de sare
Cum procedam:
• Punem apa la fiert, la foc mediu, impreuna cu un praf de sare;
• Când apa fierbe, adaugam, in ploaie, malaiul amestecând continuu cu un tel;
• Acoperim vasul si lasam la fiert la foc mic (5 minute pentru malaiul cumparat, 20 minute pentru cel țărănesc;
• Dupa cele 5 sau 20 minute, turnam laptele condensat, apoi vanilia si coaja de portocala.
• Mai lasam pe foc 1 min si gata crema de malai cu lapte condensat.
Servim cald sau rece. Reteta video pas cu pas o gasiti pe contul meu de Instagram.
Cu drag, Praji