NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Cozonac în formă de floare – desert pentru Crăciun

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 22, 2024

Cozonac în formă de floare, 🌸 o idee de desert festiv care va sta pe mesele voastre maximum 5 minute. 😁

Totodată, vă dau de veste că, deși iubesc și voi folosi în continuare cu drag electrocasnicele Neff Home Romania, aceasta este ultima rețetă postată în calitate de brand ambasador.

A fost o onoare să fiu imaginea Neff în România. ❤️

Mai jos vă las rețeta pas cu pas

Lista de ingrediente pentru aluat

Lista de ingrediente pentru umplutură și uns

Cum procedăm?

Aluatul:


Amestecăm drojdia cu 1 lingură de zahăr și 2 linguri lapte cald. Lăsăm 10 minute la dospit.

Într-un castron mare, cernem făina, adăugăm sarea și facem o mică adâncitură în mijloc.

Adăugăm gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie și portocală, vanilia, drojdia activată și laptele călduț. Începem să frământăm aluatul.

După ce ingredientele sunt bine încorporate, adăugăm untul moale și uleiul, frământând până obținem un aluat elastic și nelipicios.

Eu am dospit aluatul 1 h la funcția de dospire a cuptorului meu @neffhomeromania, dar putem să punem într-un loc cald aluatul la dospit, acoperit cu folie până își dublează volumul.

Modelarea cozonacului în formă de floare:

Împărțim aluatul în 4 bile egale. Întindem fiecare bilă în foi rotunde de aceeași dimensiune.

Așezăm prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem cu un strat subțire de umplutură.

Continuăm să așezăm foile, alternând cu umplutura, iar ultima foaie rămâne neunsă.

Punem un pahar/bol mic în centrul foii. Tăiem aluatul în 16 fâșii egale, plecând de la marginea paharului.

Răsucim fiecare două fâșii în direcții opuse de două ori, apoi unim capetele pentru a forma petalele florii.

Lăsăm cozonacul să mai crească 20-30 minute. Îl ungem cu gălbenuș.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C căldură sus jos 20 de minute sau până când cozonacul este frumos rumenit.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.