NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Cotlet de porc glazurat, la cuptor

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 9, 2021

Daca aveti invitati la masa de Craciun sau de sarbatori, aceasta friptura la cuptor este una dintre cele mai apetisante si gustoase optiuni. Promit!
Si pentru ca i-am facut o glazura din mustar de doua feluri si sirop de agave, langa, in tava, am pus varza de Bruxelles si ceapa rosie.


Am pregatit friptura in cuptorul meu Neff pe care efectiv il ador, la functia CircoTherm®, asemanatoare cu functia ventilatie.

Lista de ingrediente (pentru 4 porții)

Cum procedăm?

Feliem 4 catei de usturoi si rupem buchetele crengutele de rozmarin

Intepam carnea cu un cutit ascutit, din loc in loc si introducem in spatiile formate feliile de usturoi si rozmarinul

Amestecam condimentele si frecam bine-bine carnea cu acest mix

Punem carnea intr-o tava si o dam la 200 de grade, functia

CircoTherm® (sau ventilatie) pentru 45 de minute

Intre timp amestecam mustarul si siropul, curatam si spalam ceapa si o taiem in 4, curatam si spalam varza de Bruxelles si feliem restul de 2 catei de usturoi ramas

Dupa cele 45 de minute, ungem carnea cu 1/2 din glazura si o dam la cuptor pentru 20 de minute

Dupa cele 20 de minute ungem carnea cu restul de glazura ramasa, Adaugam in tava 100 ml apa, varza de Bruxelles, ceapa si ustuoriul si mai dam la cuptor inca 25 de minute.

Avem asadar o ora si jumtate de coacere in total.

Savuram carnea alaturi de legume.

Cuptorul Neff pe care il detin face parte din eleganta colectie Graphite Gray.

Marturisesc ca usa Slide&Hide cu maner rabatabil care se ascunde pur si simplu sub cuptor, este cel mai bun prieten al aventurilor mele culinare.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.