Cotlet de porc glazurat, la cuptor


Daca aveti invitati la masa de Craciun sau de sarbatori, aceasta friptura la cuptor este una dintre cele mai apetisante si gustoase optiuni. Promit!
Si pentru ca i-am facut o glazura din mustar de doua feluri si sirop de agave, langa, in tava, am pus varza de Bruxelles si ceapa rosie.


Am pregatit friptura in cuptorul meu Neff pe care efectiv il ador, la functia CircoTherm®, asemanatoare cu functia ventilatie.


Mai jos va las reteta detaliata si poze cu metoda de pregatire:

Ingrediente (pentru 4 portii):
O bucata de cotlet cu tot cu coaste (cu 4 coaste) care a avut 2,5 kg
2 linguri mustar cu hrean
2 linguri mustar clasic
4 linguri sirop de agave sau de artar (daca nu aveti, se poate si cu miere)
6 catei de usturoi
2 crenguta de rozmarin
2 lingurite de sare,
1 lingurita piper,
1 lingurita coaja de lamaie uscata, 1 lingurita boabe de mustar
500 g sau chiar 1 kg varza de Bruxelles
2- 3 cepe rosii
Cum procedam:
Feliem 4 catei de usturoi si rupem buchetele crengutele de rozmarin
Intepam carnea cu un cutit ascutit, din loc in loc si introducem in spatiile formate feliile de usturoi si rozmarinul
Amestecam condimentele si frecam bine-bine carnea cu acest mix
Punem carnea intr-o tava si o dam la 200 de grade, functia CircoTherm® (sau ventilatie) pentru 45 de minute
Intre timp amestecam mustarul si siropul, curatam si spalam ceapa si o taiem in 4, curatam si spalam varza de Bruxelles si feliem restul de 2 catei de usturoi ramas
Dupa cele 45 de minute, ungem carnea cu 1/2 din glazura si o dam la cuptor pentru 20 de minute
Dupa cele 20 de minute ungem carnea cu restul de glazura ramasa, Adaugam in tava 100 ml apa, varza de Bruxelles, ceapa si ustuoriul si mai dam la cuptor inca 25 de minute.
Avem asadar o ora si jumtate de coacere in total.
Savuram carnea alaturi de legume.
Cuptorul Neff pe care il detin face parte din eleganta colectie Graphite Gray. Marturisesc ca usa Slide&Hide cu maner rabatabil care se ascunde pur si simplu sub cuptor, este cel mai bun prieten al aventurilor mele culinare.



Cu drag, Praji.

poate iti place si

21 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *