Sa vina primavara, sa bem, sa ne veselim!
Nu va ascund faptul ca beau alcool. Si imi place! 😉 Bine, nu va ganditi ca ma imbat in fiecare seara… ci mult mai rar:)) Lasand gluma la o parte, ma intreb: cum sa nu-ti placa un pahar de vin bun langa o friptura si mai buna, o bere nefiltrata intr-o zi torida de vara sau un cocktail cu Prosecco si capsuni, alaturi de un macaron la un brunch, intr-o duminica insorita?! Imi rezerv dreptul de a crede ca sunteti de acord cu mine. 🙂
Iar acum despre aceasta dulce alintare de primavara… Am facut acest cocktail pentru prima data in mai 2011, cand Good Food mi-a venit (din nou) in ajutor, intr-o zi cand aveam invitati la masa. Bineinteles, nici Good Food si nici coktailul nu m-au dezamagit. Stiu si alaturi de ce l-am servit: capsuni trase in ciocolata si arahide maruntite:) Doamne cat de mandra eram… si cat de impresionati au fost inviatii.
Asadar, va propun sa nu mai stati pe ganduri, ci sa va chematii prietenii in vizita, sa faceti un desert bun-bun, acest cocktai minunat si sa intampinati impreuna primavara!
- 100 g capsuni
- 1 lingura de miere (optional)
- 100 ml Prosecco (sau vin spumant)
- 1 capsuna pentru decor
- 1. Spalam bine capsunie, le zvantam si le facem piure (cu un blender sau cu o furculita)
- 2. adugam lingura de miere si amestecam
- 3. pregatim paharele si taiem in doua caspuna pentru decor
- 4. punem 1/2 de cantitate intr-un pahar, si 1/2 in celalalt pahar
- 5. turnam usor Prosecco (foarte rece)
- 6. servim imediat.
- Daca pregatiti acest cocktail pentru invitati, faceti piureul dinainte, si pregatiti cocktailul chiar in fata lor, vor fi impresionati. 😉
Iar ca sa va faceti o idee despre cat de bucuroasa eram prima data cand l-am facut si… cam ce obrajori grasuni aveam in acea vreme, vedeti doua poze aici:)
Pupici, Praji 😉