Astazi va prezint o reteta de cobbler cu cirese, dar care poate fi la fel de bine facuta cu prune, caise, piersici, mere sau orice fruct este in sezon. Asa ca e la alegerea voastra ce combinatii faceti. Ajustati cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt fructele pe care le folositi si aveti un cobbler cu ce va doriti voi. Eu am combinat acest deliciu cu inghetata, ceea ce va recoamd si voua. 😉
Cobbler cu cirese si inghetata
2018-09-13 01:36:31
Print
Ingredients
- Ingrediente (pentru o tava de 15/30 – 10 portii)
Pentru umplutura de fructe
- 1 kg cirese spalate, curatate (sau prune taiate in jumatati sau sferturi in fuctie de marime)
- 150 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingura amidon de porumb
Pentru toping
- 300 g faina alba de grau
- 60 g unt) + 1 lingura/1 cub pt uns tava
- 100 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca)
- 1 praf de sare
- Inghetata pentru servire
Cum procedam
- Amestecam toate ingredientele pentru umplutura
- Ungem tava cu unt, apoi turnam fructele
- Intr-un bol incapator punem faina, praful de sare, zaharul si untul
- Amestecam cu degetele sau mixam intr-un blender pana obtinem un pesmet
- Adaugam smanata si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn doar cat sa se incorporeze – nu-i nicio problema daca se fac cocoloase, asta ne si dorim
- Turnam aluatul format peste fructe si il intindem usor
- Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 de minute
- Servim alaturi de inghetata
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)