NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 20, 2017
Am descoperit gemurile fara zahar si sunt fericita!
Va aratam acum ceva timp ca am primit de la cei de la Bunicel cateva borcanele de gemuri si dulceturi pentru a le testa. Testate fusera chiar mai devreme decat ma asteptam. Bunica mea facea cele mai bune dulceturi, iar mama ii calca pe urme, drept pentru care nu ducem lipsa de dulciuri de acest gen. Credeam ca voi lua cate o lingurita din fiecare, apoi am sa le las sa zaca in figider. Insa n-a fost asa… Borcanul de gem de corcoduse si piersici, fara zahar a fost cel care n-a rezistat nici macar o zi. A fost divin.
Ce-mi place la duceturile si gemurile celor de la Bunicel este faptul ca fie au foarte putin zahar adaugat, fie nu contin deloc. Si faza faina e ca pe langa dulceturile clasice, cum ar fi cea de nuci verzi, fac si deja faimoasa dulceata de ardei iute sau dulceata de lapte cu ciocolata neagra. Cea din urma nu pot sa zic ca m-a dat pe spate, dar asta poate pentru ca eu nu sunt amatoare de ciocolata – sotului meu insa, i-a placut.
Pe langa faptul ca Bunicel este o afacere de familie este de asemena o afacere sociala, iar fructele din care fac dulceturile sunt din livezile proprii sau de la producatori locali.
Pentru ca dulceturile lor sunt sanatoase m-am gandit sa va propun si eu o reteta extrem de simpla, sanatoasa si foarte interesanta: clatite din doar doua ingrediente – banane si oua – interesant, nu? Asa am zis si eu cand le-a, facut prima data. De atunci le fac de fiecare data cand am chef de un mic dejun cumva special. Azi le-am alaturat dulcetei de capsuni si zmeura, a iesit o minunatie de desert sanatos sau mic dejun savuros. Noi le-am mancat duminica pe la pranz. 😉
Si pentru ca voi, cititorii mei imi sunteti foarte dragi, m-am gandit sa va surprind si pe voi cu un pachet care sa contina cate un borcanel din fiecare sase sortimente de gemuri si dulceturi Bunicel. Tot ce trebuie sa faceti este sa sa intrati pe www.bunicel.ro, apoi sa comentati aici (in sectiunea comentarii a articolului) ce fel de dulceata v-a facut cu ochiul si cum ati savura-o. Puteti comenta pana luni, 24 aprilie. Castigatorii vor fi alesi prin random.org si anuntati marti 25 aprilie la ora 12.
Intr-un blender punem banana si oul (obligatoriu in blender), apoi mixam pana obtinem o compozitie fina
Ungem o tigaie non aderenta cu putin unt si turnam 1/4 din compozitie
Cand a facut bule pe margine o intoarcem cu foarte mare atentie pentru ca este foarte fragila
Punem clatita una cate una intr-o farfurie si intre ele gem fara zahar.
Si cand credeai ca nu stii ce sa mai faci bun, hop apar eu cu aceste clatite. 😉
Cu drag, Praji
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.