Ciorba falsa de burta, de post, adică ciorba de pleurotus

Vă spun de la bun început că și dacă va place și dacă nu ciorba de burtă, dacă veți face aceasta ciorbă de ciuperci dreasa cu pastă/smântână de caju mă veți pomeni, dacă nu toata viața, cel puțin postul acesta

Cremoasă, gustoasă și si ușor de făcut la multi cookerul Crockpot Turbo Express

Ingrediente: (pentru 5 l ciorbă):

750 g ciuperci pleurotus tăiate felii/fâșii subțiri

50 ml ulei de floarea soarelui

2 cepe albe tocate mărunt

1 bucată de țelina (100 g) tocată cuburi

1 morcov (100 g) tocat cuburi

1 rădăcină de pătrunjel (100 g) tocat cuburi

6 căței de usturoi 15-20 ml oțet din vin sau mere 3 lingurițe vegeta naturală

Sare

Piper

Pentru smântâna de caju:

200 g nuci caju hidratate peste noapte (sau fiert 2 minute)

300 ml apa

Zeama unei jumătăți de lămâi

Pentru servire: Gogoșari în oțet tăiați felii Pătrunjel proaspăt tocat

Cum procedam: Setăm vasul pe funcția ”Saute”, turnam uleiul lăsăm sa se încingă, apoi adăugăm ciupercile și un praf de sare

Punem vasul capacului superficial, fără să îl sigilam și sotam ciupercile 6-8 minute, amestecând ocazional

Scoatem ciupercile, apoi, in uleiul rămas sotăm pentru 5 minute ceapa împreună cu un praf de sare

Când ceapa a devenit translucidă, adăugăm rădăcinoasele și le sotăm împreuna 5 minute

Adăugăm ciupercile, 3 l de apă, vegeta naturală, 1 linguriță de sare, oprim funcția „Saute” sigilam capacul, rotim supapa de vapori pe închis, setqm funcția „Soup”, „Turbo”, timpul 4 minute

După cele 4 minute fie așteptăm eliberarea naturală a aburului, fie îl eliberăm forțat prin rotirea butonului supapei

Smântâna de caju: aruncăm apa în care am hidratat/fiert nucile caju, apoi le mixam intr-un blender împreună cu apa si zeama de lămâie până obținem o pastă cremoasă

Adăugăm pasta astfel formată în vas Zdrobim cățeii de usturoi, ii amestecăm cu oțetul și ii adăugăm in vas

Potrivim de sare și piper

Dacă dorim să mai adăugăm apă, mai adăugăm 500 ml, apoi mai fierbem 2-3 minute pe funcția „Simmer” Servim ciorba cu gogoșari in oțet și pătrunjel – pas opțional

După preferințe putem să mai adăugăm oțet

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *