Chipsuri din fructe deshidratate


Va povesteam in acest articol faptul ca am avut la review noul air fryer Breville, ne-am indragostit amandoi de el si am hotarat sa il pastram. De atunci il tot testam. Fie ca facem cartofi prajiti, fripturi, prajim paine sau doar incalzim mancare, il folosim cel putin o data pe zi.
De data aceasta vreau sa va prezint ceea ce visez de mult sa fac acasa: chipsuri din fructe, dar nu prajite, nu coapte, ci deshidratate. Am prieteni care au aparate care doar asta fac, deshidrateaza si, recunosc tanjeam la fructe deshidratate pe post de snack, visam sa imi fac propriul amestec de legume deshidratate sau sa usuc hribii pe care ii culeg din padurile de acasa. Stiu, vi se par vise amuzante. Cand insa mancare este principala ta pasiune, acestea sunt vise justificate. 😊
Sa va spun cum am facut: am taiat fructele felii subtiri… mi-ar fi placut o mandolina, e pe lista, n-am avut, asa ca le-am taiat cu cutitul. Am avut mere, pere, capsuni si kiwi. Le-am pus pe toate deodata in air fryer-ul Breville, caruia azi ii vom spune deshidrator 😊, am setat timpul maxim, 5 ore, insa toate au fost gata mai devreme, dar in timpi diferiti. Temperatura automata setata de aparat este de 50 de grade. Capsunile 2 ore, kiwi 2 ore 30 minute, perele si merele in 4 h deoarece le-am taiat felii mai groase. Daca le taiam la fel de subtiri cum am taiat kiwi, ar fi fost deshidratate in 3 ore.


Asadar, daca aveti copii si vreti sa le faceti chipsuri din fructe si legume sau, de ce nu si daca nu aveti copii (vedeti cazul meu). Daca vreti sa faceti jeleuri rulate din fructe (am sa vin eu cu o reteta faina) sau daca vreti sa deshidtatati legume, aparatul asta, care e si frumos foc, trebuie sa isi gaseasca loc in bucataria voastra.

CU DRAG, PRAJI.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *