Chipsuri din dovlecei

Gustos si sanatos!



   Dupa cum probabil ati observat in postarile anterioare, sunt adepta unei alimentatii sanatoase… dar gustoase. Multa lume crede ca a manca sanatos inseamna a manca frunze de salata si carne fiarta, fara gust. Ei bine, cei ce cred asta se insala amarnic. Alimentatia sanatoasa, daca reusesti sa o descoperi cu adevarat, poate fi o adevarata desfatare.
   Sunt deja cativa ani buni de cand am adoptat acest stil de alimentatie, de fapt acest stil de viata. Nimeni nu spune ca e usor sa renunti la gustosii cartofi prajiti, la crocantele chiftele proaspat prajite sau la mult iubitele snitele. Aceasta trecere este mult mai usoara cand gasim alternativa lor la fel de gustoasa dar si sanatoasa. Putem stropi cartofii cu un ulei de masline calitate sa-i bagam la cuptor, putem pregati chiftelele pe gratar sau putem transforma snitelele imbibate in ulei in niste delicii fara pic de grasime… (in „emisiuni” viitoare va prezint si aceste bunatati).
   Cum? Iata aici un exemplu: chipsuri din dovlecei/zucchini
 
 
 
   Cand va chemati prietenii la un film sau sa va uitati la pozele din concediul pe care l-ati petrecut impreuna (motivele sunt nenumarate:), cel mai la indemana este sa cumparati cateva pungi de covrigei, chipsuri sau mai stiu eu ce „rontanele la punga. Decat sa dati o gramada de bani pe niste nimicuri exagerat de sarate, va sfatuiesc sa ii surprindeti cu aceste delicioase cipsuri din dovlecei, care se fac foarte usor si repede. 
   Le-am denumit cipsuri… ele sunt de fapt felii de dovlecei invelite intr-o crusta crocanta.
 
Let’s roll!
 
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru aproximativ 30 de bucati.
  • 2 dovlecei (sau zucchini) de marime medie
  • 5 linguri faina de grau
  • 10 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras 
  • 2 oua
  • piper proaspat macinat
  • sare

Cum facem:

  • taiem dovleceii in felii nu foarte groase (de obicei eu nu ii curat de coaja, decat daca dovleceii sunt loviti sau patati)
 
  • ii asezonam cu sare si ii punem deoparte
  • in trei boluri (farfurii adanci) diferite punem: faina, pesmetul amestecat cu parmezanul, ouale batute ca pentru omleta. Asezonam dupa gust fiecare compozitie in parte
  • pe o tava pentru cuptor (tava cu care vine cuptorul este cea mai potivita) punem hartie de copt
  • trecem dovleceii prin fiecare compozitie in parte dupa cum urmeaza: 1-faina; 2-ou; 3-pesmet
  • ii asezam in tava de copt si ii dam la frigider pentru 10 minute
 
  • cat timp sunt la frigider incingem cuptorul la 200 grade C/ gaz 5
  • dupa 10 minute scoatem de la frigider si coacem pentru 20 de minute sau pana cand „cipsurile” capata o culoare aurie
Vom obtine niste dovlecei gustosi cu o crusta crocanta.

Se servesc calzi, simpli sau alaturi de un sos.

 
Enjoy!
 
 
* Daca nu va plac dovleceii, puteti sa ii inlocuiti cu rondele de morcov fiert.

poate iti place si

No comments

  1. Foarte frumos Ela . Mai bine nici nu se putea, cred ca sunt deliciosi! Am sa fac si eu curând. Te pup dulce! Aveti grija de voi! Pa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *