NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Burgeri cu branza si sosul meu secret

Picture of Prăji

Prăji

iunie 5, 2019

Sunt din categoria celor care iubesc burgerii si imi place aceasta „moda”. Sa ne intelegem, cand zic burgeri ma refer la cei buni, facuti din carne adevarata si cu ingrediente proaspete. Din punct de vedere vizual si al gustului, cred ca burgerul poate satisface orice gust! Eu spun ca e greu sa ma contraziceti. 😉

Am deja pe blog cateva retete de burgeri, insa Hochland m-a provocat sa va arat o alta reteta mai delicioasa si mai apetisanta! M-am pus pe treaba, m-am documentat si am ajuns la o reteta in care am combinat ingredientele mele preferate. Ce-mi place la acest burger este ca am reusit sa echilibrez foarte bine gusturile. Prietenii mei l-au situat in topul lor – ori sunt ei draguti, ori au iesit super buni. Una dintre prietene mi-a cerut reteta imediat a doua zi, desi i-am zis ca o voi posta si pe blog, n-a mai avut rabdare. 

Ingredientele acestui burger sunt: carnea de vita, de preferat antricot, care e indicat sa aiba intre 20% si 30% grasime; feliile de branza topita cu Cedar (vedeta burgerului) si in „interior” si in „exterior” si sosul meu secret – care acum nu va mai fi secret. Bine, tot la vedete as putea sa adaug si ardeiul copt, ceapa murata rapid si chiflele mele pufoase (gasiti reteta aici), facute in casa. Deci practic tot burgerul e o vedeta. 

Acum ca vi l-am prezentat atat de frumos, haideti sa va prezint  reteta:

Lista de ingrediente (pentru chiftele - 8 burgeri)

Lista de ingrediente (pentru sos)

Lista de ingrediente (pentru asamblare)

Cum procedăm?

Pasul 1
  • Punem carnea tocata intr-un bol incapator, apoi adaugam peste ea ceapa tocata marunt, branza topita cu Cedar maruntita, catelul de usturoi si ierburile uscate
  • Intr-un bol mic batem usor oul, adaugam sosul Worcestershire, cel de soia, cubul de supa sfaramat si pudra de usturoi, apoi amestecam bine pana cand se formeaza o pasta omogena
  • Adaugam pasta cu ou peste carne si amestecam bine
  • La final adaugam piper proaspat rasnit si sare dupa gust – atentie cubul de supa, desi organic, poate avea sare (gustam compozitia – luam o bucatica in gura, mestecam, simtim gustul, apoi aruncam)
Pasul 2
  • Impartim compozitia cu carne in 8 parti egale (eu prefer sa le cantaresc – 120 g/chiftea)
  • Formam chiftele* de marimea podului palmei (diametru ~ 7 cm) cu o grosime de 1 cm
  • Ungem o farfurie intinsa sau tocator cu ulei si punem chiftelele
  • La final, cu ajutorul degetului mare facem o adancitura in mijlocul fiecarei chiftele – rolul adanciturii este acela de a impiedica chifteaua sa se bombeze atunci cand este pregatita termic
  • Acoperim farfuria cu folie de plastic sau transferam chiftelele intr-o caserola si dam la frigider
  • *Ideal este sa le facem cu o zi inainte (sau cateva ore bune) si sa le lasam la frigider pana la momentul pregatirii lor – astfel aromele se vor intrepatrunde mult mai bine
Pasul 3
  • Punem chiftelele pe gratarul incins si le coacem cate 2 minute pe fiecare parte daca vrem „rare”, 3 min pe o parte 2 pe cealalta daca vrem „medium” si 3 min pe o parte, 3 pe cealalta daca o vrem „well done”
  • Inainte de a lua chiftelele de pe gratar punem pe fiecare cate o felie de branza – de la caldura degajata branza cu Cedar se va topi apetisant
Sosul
  • Taiem castravetele bucatele mici, apoi il adaugam intr-un bol alaturi de restul ingredientelor
  • Amestecam bine pana cand compozitia este omogena
Asamblare
  • Taiem chiflele in doua si le punem pe gratar cu partea taiata in contact cu gratarul, apoi le lasam 1 minut, doar cat sa se incalzeasca si sa faca liniile specifice gratarului
  • Montam burgerul in ordinea urmatoare: Chifla – sos – o frunza de salata verde – o felie de branza topita cu Cheddar Cedar – chiftea – ½ ardei copt – ceapa murata rapid – chifla.
  • Il savuram cald, cu pofta!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.