NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
mai 9, 2025
O garnitură perfectă alături de friptură sau chiar un fel principal în sine. Această budincă delicioasă și colorată are nevoie de puțină migală, dar rezultatul final e cu adevărat spectaculos!
Vă recomand ca înainte să vă apucați de acest preparat, să vă puneți muzica preferată și să vă pregătiți de câteva minute bune de relaxare și introspecie – da acesta este efectul aranjarii în vas a fâșiilor subtiri.
Ingrediente (pentru un vas cu diametrul de 30 cm):
3 dovlecei mici
3 zucchini mici
4-5 morcovi
4 ouă
600 ml smântână dulce (de frișcă sau de gătit)
1 linguriță usturoi granulat
2 linguri ulei de măsline
Sare
Piper proaspăt râșnit
Cum procedăm:
• Cu ajutorul unui peeler (cuțit economic) sau a unei mandoline feliem subtire dovleceii și morcovii
• Punem uleiul în cratiță, apoi distribuim în cerc legumele feliate
• Separat batem ouăle cu 2 lingurite de sare, piper si pudra de usturoi, apoi adăugăm smântâna și amestecăm
• Turnăm compoziția cu smântână în vas, punem capacul și lăsăm ca aromele să se pătrundă 10-20 minute
• Incingem cuptorul la 180 de grade, funcția ventilație
• Coacem budinca 35 de minute
• O servim caldă sau rece.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.