Secretul unui gratar reusit – desertul. Brownie cu inghetata si fructe caramelizate

Cui nu-i place sa-si adune prietenii si sa petreaca o zi in jurul gratarului?! Cred ca tuturor. Eu sunt din categoria celor care iubesc aceasta activitate. Imi place foarte mult sa ma dedic acestui „eveniment culinar” si sa pregatesc in avans meniul. Stiu, poate suna prea pretentios, insa tin foarte mult la acest aspect, cu atat mai mult cu tin ca tot meniul sa fie pregatit la gratar.

Sentimentul acela pe care il simt cand prietenii se tot perinda pe langa mine minunadu-se si gustand, este de nedescris, asa ca vreau sa il impartasesc cu voi. Despre felurile principale – carne, legume – nu va mai povestesc. Ce ziceti insa, daca va ofer o super reteta de desert?!

Alka mi-a dat oportunitatea sa va arat si voua cum fac un desert super rapid si delicios la gratar: brownie cu inghetata si fructe caramelizate. Practic efortul este minim pentru ca avem deja Prajitura casei brownie gata facuta, inghetata la fel, tot ce trebuie sa facem este caramelizam fructele: ananasul pe gratar, caisele si capsunile in tigaia de fonta. 

Pe langa acest desert va arat si locul in care, sper, vom gazdui multe „gratare” de acum incolo: curtea casei noastre. Imi doresc ca aceasta filmare sa va incante si pe voi cum m-a incantat si pe mine. 

Mai jos va las un video dragut, ingredientele si reteta pas cu pas.

Brownie cu inghetata si fructe caramelizate
Print
Ingrediente (pentru 8 portii)
  1. 2 cutii de Prajitura casei browmie
  2. 8 cupe de inghetata de vanilie
  3. 500 g caise
  4. 500 g capsuni
  5. 4 crengute cimbrisor verde
  6. 1 conserva de ananas felii
  7. 2 cuburi de unt ~20 g
  8. 50 g zahar brun
  9. 2 linguri otet balsamic
Ustensile
  1. Bol
  2. Lingura
  3. Tigaie de fonta
Cum procedam
  1. Scurgem ananasul bine si il zvantam
  2. Punem zaharul in bol, apoi tavalim feliile de ananas in zahar
  3. Punem feliile de ananas pe gratar si le lasam 2 minute pe fiecare parte
  4. Punem tigaia pe gratar (facem in asa fel incat sa aiba loc si tigaia si gratarul, astfel incant sa nu fie nevoie sa asteptam)
  5. Adaugam in tigaie zaharul ramas in bol
  6. Cand zaharul incepe sa prinda o culoare aurie, adaugam cele doua cuburi de unt si asteptam pana se topeste untul
  7. Cand untul este topit adaugam ceaisele si capsunile taiate cuburi sau felii
  8. Amestecam usor, apoi adaugam cimbrisorul si cele 2 linguri de otet balsamic
  9. Lasam pe foc pana cand sosul de caramel si cel al fructelor incepe sa se ingroase
Servire
  1. Punem in farfurie o bucata de brownie, adaugam inghetata si pe deasupra fructele calde
  2. Savuram cu pofta!
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Cu drag, Praji

poate iti place si

24 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *