Brownie cookies crocante la exterior, gumoase la interior. Cu alte cuvinte – perfecte. 🤭
Știu, debordez de modestie, insa asta e adevarul. Reteta nu am inventat-o eu, ci doar am adaptat-o dupa una americana, insa am redus cantitatile de zahar si am omis cacaua gata indulcita.
Asadar, trecand acum la varianta brownie cookies din imagini, repet, divine, va scriu mai jos reteta.
Ingrediente (pentru 20 bucati):
200 g ciocolata neagra/amaruie
110 g unt
2 oua
110 g zahar brun
200 g zahar tos (alb)
1 lingurita extract de vanilie
125 g faina
15 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
fulgi de sare ptr presarare (optional)
Cum procedam:
• Tocam marunt ciocolata, untul – cuburi, apoi le topim – fie la cuptorul cu microunde, fie pe baie de aburi, fie pe plita cu inductie la treapta 2;
• Dupa ce s-au topit dam deoparte 2-3 minute pentru a se racori usor;
• Mixam ouale cu cele doua feluri de zahar, sarea si vanilia pentru 5-6 minute – pana se deschid la culoare si formeaza o spuma aerata;
• Turnam amestecul de unt cu ciocolata peste oua, mixand continuu la viteza mica pana la incorporare completa;
• Intr-un bol, amestecam faina, cacaua si praful de copt, apoi le cernem peste compozitia cu ou si cicocolata;
• Amestecam usor cu o spatula, doar pana la incorporare, nu mai mult(!);
Cum se gatesc:
• Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau a unei linguri, punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cate 8 portii/gramajoare de aluat cu distanta intre ele – se vor dilata la coacere (eu pun pe 3 pe o parte, 3 pe cealalta si 2 in mijloc);
• Optional presaram fulgi de sare – eu am folosit sare Maldon afumata;
• Coacem 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade (functia ventilatie);
• Lasam sa se raceasca in tava (15 minute)
• !! Coacem cate o tava odata! 3 tavi, 3 ture;
• Daca vom coace 2 tavi odata, nu vom obtine textura dorita.
Enjoy! 🤗 Pe contul meu de Instagram, veti gasi si alte retete de fursecuri delicioase.
Cu drag, Praji