Chilipir si fericire!
Probabil stiti deja ca ne place sa avem invitati la masa. Daca nu stiati, aflati acum ca este o adevarata incantare sa ne invitam prietenii la cina, la o gustare sau doar la un desert. Ce-i drept am nevoie si de subiecti pe care sa experimentez 😉 Cum descopar o reteta noua, cum pietenele mele sunt primele ferilcite (zic eu) degustatoare. Asa s-a intamplat si cu aceasta branza camembert in crusta de fulgi de ovaz – am degustat-o prima data la minunata terasa Journey si m-am indragostit pe loc. Din fericire mi-am dat seama rapid ca se face simplu si am zis „de ce nu?!” Acum sigur va intrebati care e legatura cu titlul postarii. Pai asta e: vreau sa va arat ca poti si cu buget redus sa organizezi o cina gourmet cu 3 feluri, bautura si decor. Multa lume din comoditate da vina pe aspectul financiar, complacandu-se in a pregati un aperitiv si o friptura (nu aruncati cu pietre, nu generalizez), care oricum sunt mai scumpe. De ce sa nu ne rasfatam si noi cu mancaruri alese?! Credeti-ma este mult mai la indemana decat va inchipuiti.
Inainte de a va detalia planul din spatele cinei, as vrea sa va atrag atentia ca pentru a organiza o cina reusita e necesar un minim de implicare si dedicare. Nu, felurile de mancare nu apar pur si simplu intr-o cutie din supermarket, ideile nu ti le implanteaza cineva, solutiile nu ti le da nimnei. Trebuie doar sa vrei.
Asadar, sa va detaliez cum am procedat eu. Am pornit de la tema: „garden party”. Desi stam la bloc avem o terasa generoasa pe care primavara o innobilam cu flori, pernute si decoratiuni, ea transformandu-se in gradina noatra de vara. Resedinta noastra de vara se muta pe balcon. 😉 Odata tema stabilita, am downloadat de pe internet cateva decoartiuni din hartie (floricele, bannere, stegulete) pe care apoi le-am printat. Pentru antreuri am pregatit bruschete din baghete facute in casa, cu rosii, usturoi si busuioc si cu ansoa; la fel principal am facut camembert in crusta de fulgi de ovaz cu sos de fucte de padure si salata verde cu cirese, la desert fondant de ciocolata cu inghetata de vanilie si nuci, iar ca bautura sirop de fructe cu apa minerala. Vinul si florile le-au adus fetele.
Nu cred ca va inchipuiti cam cat de mare a fost uimirea fetelor la vederea terasei frumos impodobite. Dar mai mare bucuria mea la vederea reactiei lor: vorba unui prieten: „Fata asta traieste pentru asa ceva!” Si chiar asa este, traiesc pentru a vedea bucurie pe fata prietenilor mei (si nu numai a prietenilor).
Mai jos va dau reteta de camembert in crusta de fulgi de ovaz cu sos de fructe de padure si, bineinteles lista cu costurile cinei.
- 2 roti de branza camembert
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1 ou
- sare
- piper proaspat rasnit
- 1- 2 linguri fructe de padure
- 1/2 linguita de zahar
- 1. batem oul, asezonam
- 2. punem fulgii intr-un bol
- 3. trecem branza prin oul batut, apoi prin fulgi - avem grija ca bucatile de branza sa fie acoperite bine cu fulgi
- 4. dam la frigider pentru minim 20 de minute
- 5. scoatem de la frigider si coacem la cuptorul incins la 200 grade C pentru 10 minute
- 6. pentru sos punem intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul si le lasam la foc mic doar cat sa dea un clocot usor si sa se topeasca zaharul
- Se serveste calda, prospat scoasa din cuptor si potriveste foarte bine cu o salata verde.
- bagheta frantuzeasca facuta in casa - 1 leu
- 3 rosii - 1,7 lei
- 3 frunze de busuioc, 2 catei de usturoi, ulei de masline, sare piper - ~1 leu
- 1/2 borcan ansoa - 3,5 lei
- 4 camembert - 20 lei
- 50 g fulgi ovaz - 0,40 lei
- 2 oua - 1,4 lei
- cateva frunze de salata, 10 cirese, ulei de masline, otet, sare - ~2 lei
- 2 linguri fructe de padure, 1 lingurita zahar - ~0,70 lei
- cicolata - 4 lei
- unt - 5 lei
- praf de copt - 1 leu
- faina - 0,20 lei
- inghetata - 3 lei
- o mana de nuci - 1 leu
- sirop de fructe - 3 lei
- apa minerala - 2,5 lei
- intre - 2 si 3 lei
- Total: 55 de lei (+/- 1 leu)
Va pup cu drag!
Praji
No comments
vă invidiez mandrelor!
miha, totul arata perfect! (și voi fetelor!)
Gabriela, te astept oricand?♡♡♡
Si mie imi place atat de mult sa daruiesc lucruri altora! Si dulcegarii si lucruri si multe chestii care stiu ca i-ar face fericiti pe altii! Lucrul asta ma face pe mine si mai fericita! Da, adevarat se spune ca fericirea pe care o oferi altora tu o simti de 10 ori mai mult! Love you, Prajiturico! :*
Asa e Andreea, sentimentul pe care il simti e inzecit mai placut:)
Te pup cu drag! :*
Grozava idee, super cina, fantastic decor 🙂
Multumesc mult Simona! ;*
Ai noroc ca stau departe :)…ca sa vezi cum te pricopseai cu mine.
Esti talentata si sigur prietenele te adora.
Dana, te astept oricand, cu drag!