NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ardei umpluti

Picture of Prăji

Prăji

iulie 20, 2020

Am facut-o si pe asta! Ardei umpluti, facuti de mine de la 0. Mama este cea care face ardei umpluti si ne trimite. Eu nu prea am facut pana acum multe mancaruri traditionale, insa incepe sa-mi placa sa le pregatesc. Probabil se intampla odată cu varsta. 🙂 Surprinzator, a fost mult mai usor decat ma asteptam. Mai ales ca am muradrit doar o farfurie si vasul multi cookerului. Da, ati citit bine, am facut totul intr-un singur vas.

Saptamana trecuta am primit in teste noul slow & multi cooker digital de 5,6 l de la Crock-Pot si l-am pus la treaba imediat. Pe langa functia clasica de slow cooking, noul Crock- Pot Digital de 5,6 l are functie de sotare, prajire si gatire la aburi. Tocmai pentru ca are aceste functii mi-a fost usor sa fac ardeii umpluti.

Am sotat rapid ardeii intregi, dar curatati – mama spune ca daca ii tragi putin in untura sau ulei, devin dulci si mai gustosi. Apoi am calit impreuna ceapa cu morcovii si ardeii, dupa care am adaugat orezul si carnea. Direct din vasul Crock-Pot am umplut ardeii si i-am pus pe o farfurie.

Am sters bine vasul, am adăugat putina untura si cateva bucatele de piept de porc taiat feliute (din borcan), apoi am pus ardeii si le-am pus capac fiecaruia. Am adaugat foi de dafin si cimbru, apa amestecata cu pasta de tomate si am turnat-o in vas pe langa ardei, dar fără sa ii acopăr in totalitate.

Am pus capacul, am setat timpul si gata. Peste câteva ore am avut ardei umpluti. Delicioși, facuti cu minim de efort si 2 vase murdare. 🙂

Cantitățile sunt pentru o pâine, în clip eu am făcut cantitate dublă.

Lista de ingrediente (Pentru 10 ardei)

Lista de ingrediente (Pentru sos)

Cum procedăm?

Spălăm bine ardeii, le taiem „capac” si îndepărtăm cotorul si semințele

In vasul slow&multi cookerului punem o lingura de untura sau doua de ulei și sotam 2 minute ardeii pe toate laturile – prin sotare vom elimina gustul amărui specific arderilor grasi

Dupa ce s-au imitat putin, ii scoatem pe o farfurie

Tocam marunt ceapa, morcovii, ardeii capia si patrunjelul (le dam prin răzătoare sau printr-un chopper – eu le-am băgat în chopper) si le adaugam in vas in untura rămasă de la ardei

Adaugam o lingurita de sare, apoi le sotam pana nu mai au lichid (~ 5 minute), amestecand ocazional

Adaugam orezul spalat si scurs peste legumele sotate, il amestecam bine si il lasam la calit 1-2 minute

Dupa ce am calit si orezul, oprim oala si adaugam carnea tocata si o amestecam bine- bine cu legumele si orezul

Batem un ou intr-un bol mic si il adaugam peste compozitia cu legume, orez si carne

Potrivim de sare si piper

Cu ajutorul unei linguri umplem ardeii

Curatam bine vasul slow&multi cookerului, adaugam 2-3 bucatele de slanina sau piept de porc si o lingura de untura, apoi adaugam ardeii unul langa altul

Punem „capacele” ardeilor
Intr-o carafa amestecam ingredientele peste sos si turnam compozitia peste ardei

Adaugam printre ardei foile de dafin si crenguta de cimbru rupta in ramurele

Punem capacul si setam programul slow cooking 5 ore treapta high sau 8 treapa low.

Ii savuram fierbinti simpli sau cu smantana.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.