Ardei umpluti

…gătiți exclusiv la multi & slow cookerul Crock-Pot de 5,6 l

Am facut-o si pe asta! Ardei umpluti, facuti de mine de la 0. Mama este cea care face ardei umpluti si ne trimite. Eu nu prea am facut pana acum multe mancaruri traditionale, insa incepe sa-mi placa sa le pregatesc. Probabil se intampla odată cu varsta. 🙂 Surprinzator, a fost mult mai usor decat ma asteptam. Mai ales ca am muradrit doar o farfurie si vasul multi cookerului. Da, ati citit bine, am facut totul intr-un singur vas.

Saptamana trecuta am primit in teste noul slow & multi cooker digital de 5,6 l de la Crock-Pot si l-am pus la treaba imediat. Pe langa functia clasica de slow cooking, noul Crock- Pot Digital de 5,6 l are functie de sotare, prajire si gatire la aburi. Tocmai pentru ca are aceste functii mi-a fost usor sa fac ardeii umpluti.

Am sotat rapid ardeii intregi, dar curatati – mama spune ca daca ii tragi putin in untura sau ulei, devin dulci si mai gustosi. Apoi am calit impreuna ceapa cu morcovii si ardeii, dupa care am adaugat orezul si carnea. Direct din vasul Crock-Pot am umplut ardeii si i-am pus pe o farfurie. Am sters bine vasul, am adăugat putina untura si cateva bucatele de piept de porc taiat feliute (din borcan), apoi am pus ardeii si le-am pus capac fiecaruia. Am adaugat foi de dafin si cimbru, apa amestecata cu pasta de tomate si am turnat-o in vas pe langa ardei, dar fără sa ii acopăr in totalitate. Am pus capacul, am setat timpul si gata. Peste câteva ore am avut ardei umpluti. Delicioși, facuti cu minim de efort si 2 vase murdare. 🙂

Mai jos va las reteta detaliata si poza cu pasii.

Ingrediente (pentru 10 ardei medii):
10 ardei grași medii
1 kg carne (amestec vita porc)
4 cepe medii (1 ceapa medie ~ cat un fruct de kiwi)
2 morcovi (~ 15 cm un morcov)
2 ardei capia
1 legatura pătrunjel
100 g orez
100 g pasta de tomate
4 foi de dafin
1 crenguța mica de cimbru
2 lingurițe amestec legume deshidratate
Piper proaspăt rasnit
Sare
Ulei sau untura
2-3 bucatele de slanina sau piept de porc din borcan (optional)

Pentru sos :

1 l apa

100 ml pasta de tomate

1 lingurita zahar

1 lingurita otet

1 lingurita sare

1 lingurita piper

1 lingurita legume deshidratate

Cum procedam:
Spălăm bine ardeii, le taiem „capac” si îndepărtăm cotorul si semințele
In vasul slow&multi cookerului punem o lingura de untura sau doua de ulei și sotam 2 minute ardeii pe toate laturile – prin sotare vom elimina gustul amărui specific arderilor grasi
Dupa ce s-au imitat putin, ii scoatem pe o farfurie
Tocam marunt ceapa, morcovii, ardeii capia si patrunjelul (le dam prin răzătoare sau printr-un chopper – eu le-am băgat în chopper) si le adaugam in vas in untura rămasă de la ardei
Adaugam o lingurita de sare, apoi le sotam pana nu mai au lichid (~ 5 minute), amestecand ocazional
Adaugam orezul spalat si scurs peste legumele sotate, il amestecam bine si il lasam la calit 1-2 minute
Dupa ce am calit si orezul, oprim oala si adaugam carnea tocata si o amestecam bine- bine cu legumele si orezul
Batem un ou intr-un bol mic si il adaugam peste compozitia cu legume, orez si carne
Potrivim de sare si piper
Cu ajutorul unei linguri umplem ardeii
Curatam bine vasul slow&multi cookerului, adaugam 2-3 bucatele de slanina sau piept de porc si o lingura de untura, apoi adaugam ardeii unul langa altul
Punem „capacele” ardeilor
Intr-o carafa amestecam ingredientele peste sos si turnam compozitia peste ardei
Adaugam printre ardei foile de dafin si crenguta de cimbru rupta in ramurele
Punem capacul si setam programul slow cooking 5 ore treapta high sau 8 treapa low.
Ii savuram fierbinti simpli sau cu smantana.

Cu drag,

Praji.

poate iti place si

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *