NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iunie 3, 2016
Deserturi cu arome clasice, comune a mancat toata lumea. Si de facut cred ca ati facut multi dintre voi. Dar cum ramane cu bucuria de a incerca gusturi noi, de a simti arome in asocieri interesante? Spun mereu si o voi repeta la nesfarsit: iesiti din zona de confort si incercati lucruri noi, fie ca sunt activitati, gusturi sau chiar tinute vestimentare. 😉 Viata e parca mai frumoasa cand se iveste ceva nou si interesant in viata ta; in cazul de fata asocierea intre ciocolata si wassabi. 🙂
Ce este de fapt wassabi si de ce l-am asociat eu cu ciocolata. Pai sa le luam pe rand: wassabi este o pasta verde, obtinuta dintr-o radacina asemanatoare hreanului, si la forma si la gust. Se foloseste in general in bucataria japoneza si se asociaza cu sushi si peste.
L-am asociat cu ciocolata pentru ca imi place sa incerc, cum va spuneam mai sus, lucruri noi. Cum am facut prajituri cu ciocolata si ardei iute – de care ne-am indragostit – m-am gandit ca a folosi putina pasta de wasabi intr-o pralina va avea acelasi efect. Ce sa vezi: rezultatul a fost mult peste asteptari. Aroma intensa de ciocolata neagra e brusc si scurt taiata de taria pastei de wasabi. E ca si cum ai sta la plaja si vine cineva si-ti arunca un pahar de apa rece in figura, revigorant nu? :))
L-am asociat cu ciocolata pentru ca imi place sa incerc, cum va spuneam mai sus, lucruri noi. Cum am facut prajituri cu ciocolata si ardei iute – de care ne-am indragostit – m-am gandit ca a folosi putina pasta de wasabi intr-o pralina va avea acelasi efect. Ce sa vezi: rezultatul a fost mult peste asteptari. Aroma intensa de ciocolata neagra e brusc si scurt taiata de taria pastei de wasabi. E ca si cum ai sta la plaja si vine cineva si-ti arunca un pahar de apa rece in figura, revigorant nu? :))
Rupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol termorezistent, apoi punem bolul pe un vas in care avem care fierbe usor (tehnica bain marie/baie de aburi) avnd grija ca fundul vasului sa nu atinga apa
Temperam ciocolata: o topim pana cand ajunge la temperatura de 45-50 grade, dam deoparte pana scade la 28-29 de grade, apoi iar o incalzim inca doua grade, adica 31-32 de grade.
(Toata aceasta actiune se poate face si in cuptorul cu microunde in serii de cate 10 secunde)
Estte important sa temperam ciocolata deoarce astfel ea devine lucioasa si nu se va topi cand intra in contact cu pielea.
Dupa ce am temperat ciocolata, o turnam in formele de silicon, apoi intoarcem forma cu susul in jos astfel incat a ramana ciocolata doar pe peretii formei. (Adunam surplusul pe o foaie de copt, apoi turnam inapoi in vasul in care am topit ciocolata)
Punem forma la frigider 30 de minute sau la congelator 5-10 minute, pana se intareste ciocolata.
Scoatem forma de la rece, punem in fiecare locas cate un pic de pasta de wasabi (cat un bob de mazare), apoi completam cu restul de ciocolata (incalzita usor) pana cand am umplut fiecare forma in parte.
Trecem cu o spatula drept peste forma, si eliminam surplusul, apoi bagam din nou la rece.
Servim sotul fara sa-i spunem de surpriza picanta. 😉
Donati si bucurati!
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.