NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
decembrie 9, 2016
Punem abur in bucate si transformam bun in delicios!
Stiu, v-am tot tachinat pe Facebook si pe Instagram cu poze cu niste franzele (care uneori aratau chiar fancy, ca niste baghete). Va promiteam acolo ca voi veni si cu reteta. Sansa face, nu numai ca va dau reteta in scris, ci va arat chiar cum se face. A dat norocul peste mine si prietenii de la Electrolux m-au ajutat sa fac aceste franzele ca la carte, datorita cuptorului CombiSteam Deluxe. De ce spun asta, pentru secreteul unei cruste crocante si interior pufos al oricarei paini este… aburul! Cei care imi urmaresc blogul de mai mult timp stiu ca toate electrocasnicele din bucataria mea sunt Electrolux (da mami, arat poze din casa :)).
Sunt foarte incantata de ele, si dupa 5 ani de folosire intensa, se comporta exemplar, drept pentru care dintr-un simplu brand, Electrolux mi-a devenit prieten. Visez ca in noua #bucatariaPrajiturelei sa troneze si Cuptorul CombiSteam Deluxe.
Cuptorul asta nu numai ca te ajuta sa duci un stil de viata sanatos (gatitul cu aburi pastreaza o parte mult mai mare din umiditatea, prospetimea si nutrientii naturali ai alimentelor decât gatitul la un cuptor conventional), dar face treaba mult mai usoara. De exemplu, pentru a face aceste franzele la un cuptor conventional este nevoie sa pui o tava pe fundul cuptorului, sa o lasi sa se incinga, sa pui apoi cu mare-mare rapiditate apa si sa bagi rapid franzelele la copt. Cu acest cuptor, toata agitatia aceasta dispare!
De asemenea cuptorul m-a ajutat si la dospire pentru ca are chiar o functie specifica, cu ajutorul careia pastreaza umiditatea aluatului. Ah si era sa uit, pe langa cele 180 de functii (in limba romana), el memoreaza si setarile tale preferate. Deci da, CombiSteam Deluxe trebuie sa isi gaseasca loc in noua noastra bucatarie. Nu de alta, dar nu il poate lasa singur pe fratele lui pe care l-am castigat la concursul cu retetele gourmet. 😉 (ah, me so happy!)
Reteta aceasta de franzele este un melanj de retete pe care le-am vazut pe Paprika Tv, la Reinhart, la Jamilla Cuisine. Adica am obtinut o paine pe gustul nostru: interior pufos, coaja crocanta si pam-pam, cate o supriza picanta si aromata, care iti explodeaza in gura cand te astepti mai putin – piperul verde. Va las mai jos indicatiile in scris si va invit sa urmariti cum se fac farzele cu piper verde murat by Electrolux. Aflati mai multe despre cuptorul minune, aici.
Intr-un bol mic punem drojdia, mierea, putina apa si o lingura de faina, amestecam si lasam 5 minute deoparte pentru a se activa drojdia
Intr-un bol incapator (al mixerului, daca folositi) punem restul ingredientelor
Dupa ce drojdia s-a activat, adaugam compozitia in bolul mixerului
Mixam aluatul cu carligul mixerului pentru 10-15 minute, 20 daca il vrem foarte pufos. Daca nu avem un Kitchen Assistant, framantam aluatul pentru 15-20 de minute pana cand, daca apasam cu degetul mare, aluatul revine la forma initiala (ca in filmulet:)).
Acoperim bolul cu o folie de plastic si il lasam la dospit pentru 40-50 minute la functia de dospire a cuptorului Combi Steam Deluxe sau o ora jumatate la temperatura camerei.
Dupa prima dospire, impartim aluatul in trei parti egale si formam trei franzele
In tava cuptorului punem o hartie de copt, apoi presaram malaiul
Punem franzelele formate in tava, le acoperim cu folie de plastic (in asa fel incat folia sa nu se lipeasca de franzele)
Bagam din nou la dospit pentru 15 de minute la functia de dospire sau 30 de minute la temperatura camerei (de preferat intr-un loc mai cald)
Dupa a doua dospire indepartam folia, ungem cu o pensula inmuiata in apa franzelele si, cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (nu ca cel pe care l-am folosit eu in filmulet:)) creastam oblic baghetele.
Coacem la cuptorul preincalzit la 230-240 grade (functia abur) pentru 20 de minute. La cuptor conventional punem o tava pe fundul cuptorului exact cand punem cuptorul la incins. Cand cuptorul este incins, adaugam in tava un pahar cu apa rece, apoi, in cea mai mare graba punem tava cu franzele. Coacem la aceeasi temepratura, tot 20 de minute.
Asteptam sa se raceasca inainte de a le consuma.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.