NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 24, 2017
Dupa super succesul pe care l-a avut reteta de carnaciori in aluat atat pe blog, cat si in live-ul pe care l-am facut pe Facebook, nu aveam cum sa nu va arat si varianta dulce. Desi ele sunt cam aceeasi reteta, poarta denumiri diferite si chiar si ca provenienta sunt diferite – dupa cum ne indica si numele – Yorkshire si Dutch (evident ambele denumite in engleza).
Si pentru ca sunt asa entuziasmata cu pufoseniile astea delicioase, m-am gandit sa le fac in prima emisiune de la Happy Channl in care am fost invitata. Gasca vesela din spatele camerelor a fost mai mult decat incantata, desi in filmulet se vede doar incantarea lui Vlad.
Vreau sa ii multumesc grupului simpatic care sta in spatele emisiunii Happy Day, atat pentru ca m-au chemat de muulte ori la ei in platou, cat si pentru ca au urcat pe Youtube emisiunile, astfel pot sa va impartasesc si voua retetele.
Mai jos va reteta scrisa si emisiunea pe care o gasiti si pe canalul de youtube Happy Channel.
Incingem cuptorul la 200 de grade
Cand il pornim, punem in cuptor si vasele in care vom pregati pufoseniile – 2 vase termrezistente de cu diametrul de 15-20 cm, de preferat fonta sau metal (daca nu aveti, cele de ceramica fac si ele treaba)
Intr-un bol batem usor cu telul cele trei oua, adaugam laptele si faina, adaugam praful de sare, apoi mai amestecam putin
Cand s-a stins beculetul cuptorului (adica atunci cand e incins) deschdem rapid usa, aruncam cuburile de unt in vase (sau uleiul -mai cu grija sa nu ne ardem) si bagam tava cu vase inapoi la cuptor pentru inca doua minute
Dupa cele doua minute ne pregatim sa fim rapizi!
Scoatem repede tava cu cele doua vase (inchidem rapid cuptorul), turnam cmpozitia (nu-i nicio tragedie daca nu distribuim egal compozitiaPunem tava cu vasele la cuptor si lasam sa se coaca pentru 30 de minute
In cele 30 de minute nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului
Sfatul meu este ca dupa 10 minute sa mergeti in fata cuptorului si sa admirati mununatia care se intampla acolo. Va garantez ca veti fi fascinati.
Decorati cu fructe si pudrati cu zahar
Savurati cat inca sunt calde
Be happy!
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.