NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 7, 2017
Am sa incep pompos, dar sincer: pe aceasta cale tin sa multumesc echipei Happy Channel ca este atat de draguta incat sa incarce si pe YouTube emisiunile culinare la care si subsemnata a fost invitata. Astfel si eu si voi avem ocazia sa vedem emisiunile. Asteptam cu sufletul la gura sa posteze reteta aceasta de antreuri, imi sunt atat de dragi de nu va inchipuiti. Dragi si la aspect si la gust. 🙂
Le-am facut impreuna cu voi intr-unul dintre live-urile de pe Facebook si acolo va promisesem ca le voi publica si pe blog. Unii dintre voi le-au facut direct dupa inregistrea de pe Fcebook – ce draguuut!!
Desi a trecut ceva timp de cand am facut aceste antreuri, din fericire ele sunt la fel de actuale. Ba chiar sunt foarte potrivite pentru sezonul cald, pentru petreceri de vara, cand singurul lucru pe care nu ti-l doresti e sa dai drumul cuptroului sau plitei.
Va las mai jos 5 feluri de bruschete aperitiv, care mai de care mai colorat si mai savuros: 1. Cu sfecla rosie, branza de capra si panselute; 2. Cu somon, hrean si capere; 3. Cu mar, ricotta/crema de branza si microierburi; 4. Cu crema de branza, leustean si ridichi, 5. Cu rosii, cas/mozarella si busuioc.
Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
Taiem 10 felii de sfecla, apoi le decupam cu aceeasi forma cu care am decupat painea
Taiem 10 feliute de branza de capra
Montam bruschetele – sfecla, branza, cu ajutorul unei pensule punem putin otet balsamic, apoi decoram cu panselute
Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
Rupem somonul in 10 bucatele
Unghem felia de bruscheta cu ½ lingurita de hrean, adaugam somonul si, din loc in loc caperele
La final stoarcem lamaie peste fiecare bruscheta in parte
Decupam cu ajutorul unui cutter sau al unui pahar 10 feliute de paine, apoi le prajim usor pe un grill pe o parte si pe alta
Taiem 10 felii de mar, le decupam cu aceeasi forma cu care am decupat painea, apoi le punem intr-un bol cu apa si zeama lamaii (doar cat sa le acopere), astfel vom impiedica oxidarea merelor (innegrirea)
Amestecam crema de branza/ricotta cu nuci sau merisoare
Punem pe feliutele de paine feliile de mar bine scurse, apoi adaugam o lingurita de branza cu nuci/merisoare, apoi decoram cu microplante.
4. Pentru cele cu crema de branza, leustean si ridichi
Tocam maraunt leusteanul (pastram cateva feliute pentru decor)
Amestecam leusteanul cu crema de branza si un praf de sare
Intindenti 1 lingurita de branza pe paine, adaugati 3 felii subtiri de ridiche, apoi decorati cu leustean rasniti pe deasupra piper negru.
5. Pentru cele cu rosii, cas/mozarella si busuioc
Acestea sunt cele mai simple
Taiem branza cu aceeasi forma cu care am taiat painea si punem dupa cum urmeaza: branza, ½ rosie, busuioc
Aseoznam cu sare, stropim cu ulei de masline
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.