NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pulpa de vitel cu piure de dovleac la Crock-Pot

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 24, 2017

Pleci de acasa si cand revii, mancarea e gata

Afara ploua cu galeata. Paradoxal nu sunt trista deloc. 🙂 Nu regret ca a venit vremea care ne „obliga” sa stam in casa, deoarece wekeendul ce a trecut ne-am luat ramas bun de la vremea frumoasa in cel mai placut mod posibil: o plimbare lunga cu trotinetele. A fost vreme si am profitat din plin de ea.
Cand e vreme buna si iti petreci mai tot timpul afara, problema care intervine este cand ajungi seara acasa – cina. Nu?! Ei bine, eu nici macar stresul acesta nu l-am avut – prietenul meu, slow cooker-ul Crock Pot mi-a venit in ajutor. 

Ce poate fi mai placut dupa o plimbare lunga pe stradutele portocaliu-ruginii ale Bucurestiului, decat sa ajungi acasa si sa gasesti cina gata. Si nu orice fel de cina, ci una cu gust de toamna care are ca vedeta noua mea obsesie: dovleacul.

Cum am facut asta? Inainte sa plecam, am pus totul in aparatul de gatit, ca in simpaticul „filmulet” de mai jos, am rotit butonul Crock Pot-ului si am plecat. Poti lasa linistita Crock Pot-ul sa gateasca pentru tine cat timp nu esti acasa. E ca si cand ai lasa frigiderul pornit, nu-l pazesti nu?
Ei si, ajunsi acasa dupa cele 6 ore de plimbari, bucataria si intreaga casa erau invaluite de miros de dolveac si mirodenii, exact ca si cum mama ar fi fost la noi si ne-ar fi asteptat cu masa calda. Un sentiment de neegalat. Trebuie doar sa te inarmezi cu ingrediente si sa setezi slow cooker-ul corect, conform retetei pe care doresti s-o faci. Uite ce ne-a gatit noua. 

Ustensile

Lista de ingrediente (pentru 6 portii)

Lista de ingrediente (pentru servire)

Cum procedăm?

Punem in slow cooker feliile de dovleac, apoi adaugam bucata de carne

Adaugam ceapa taiata in doua, cateii de usturoi intregi si coaja lamaii curatata cu un peeler

Adaugam mirodeniile si cimbrisorul si turam supa

Punem capacul si setam la maxim/4 h sau minim/6 h in functie de ora la care dorim ca preparatul sa fie gata

Dupa cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea si o punem deoparte

Curatam pulpa dovleacului de pe coaja si o adaugam int-un blender

Scoatem miezul usturoiului printr-o simpla presare si il adaugam peste pulpa de dovleac

Potrivim de sare si mixam pana obtinem un piure la textura dorita

Montaj

Rupem/taiem o bucata de carne pe care o punem pe cateva bucatale de salata

Langa adaugam piureul de dovleac si cateva seminte de dovleac usor trase la tigaie

Stropim totul cu ulei de dovleac si zeama de lamaie

Servim cald

Cum procedam

Punem in slow cooker feliile de dovleac, apoi adaugam bucata de carne

Adaugam ceapa taiata in doua, cateii de usturoi intregi si coaja lamaii curatata cu un peeler

Adaugam mirodeniile si cimbrisorul si turam supa

Punem capacul si setam la maxim/4 h sau minim/6 h in functie de ora la care dorim ca preparatul sa fie gata

Dupa cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea si o punem deoparte

Curatam pulpa dovleacului de pe coaja si o adaugam int-un blender

Scoatem miezul usturoiului printr-o simpla presare si il adaugam peste pulpa de dovleac

Potrivim de sare si mixam pana obtinem un piure la textura dorita

Montaj

Rupem/taiem o bucata de carne pe care o punem pe cateva bucatale de salata

Langa adaugam piureul de dovleac si cateva seminte de dovleac usor trase la tigaie

Stropim totul cu ulei de dovleac si zeama de lamaie

Servim cald

Cu drag, Praji.

(Articol sponsorizat)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.