NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pere posate in vin la Crock-Pot

Picture of Prăji

Prăji

noiembrie 17, 2017

Toamna si iarna intr-un singur preparat

Povestea mea cu perele posate incepe in 2008. Prima data le-am mancat la Carul cu bere, insotie de un sos, asa imi amintesc. Atat denumirea cat si preparatul in sine mi s-au parut senzationale. Aveam impresia ca este un desert foarte sofisticat si greu de facut. Toate astea pana cand am inceput sa fiu pasionata de gatit si am dat de reteta de pere posate.

De fapt, perele posate sunt niste pere fierte intr-un lichid la foc mic. Azi, pere fierte in vin rosu aromatizat. Adica pere posate in vin fiert, la slow cookerul Crock-Pot 🙂

Am mai facut pere posate in vin, dar in oala. Insa varianta facuta in Crock-Pot este foarte difera. De ce: perele se poseaza la o temperatura mica timp de 3ore, astfel se impregneaza cu gustul de vin si cu aroma condimentelor. Nu mai zic de culoare… capata o culoare pe care, oricat as fi incercat, la posarea in oala n-am reusit sa o obtin.

Daca planuiati sa va achizitionati un slow cooker Crock-Pot, acum e momentul, de Black Friday sunt super preturi. 

Ustensile

Lista de ingrediente (pentru 6 portii):

Cum procedăm?

Punem in slow cooker vinul, zeama si coaja de la portocala, zaharul si mirodeniile

Curatam perele si le punem, culcate, in vin

Dam drumul la Crock pot (la minim)

Dupa 1:30 h ridicam capacul si intoarcem perele, apoi mai lasam 1:30

Dupa cele 3 h scoatem perele pe un servet absorbant si le lasam sa se receasca

Amestecam cu o spatula branza mascarpone, cacaoa si zaharul. Punem pe o farfurie 1 lingura de crema, adaugam para ai decoram cu frunze de busuioc.

 

Nu va fie teama sa incercati retete care la prima vedere par grele , nimic nu e imposibil. 

Cu drag, Praji.

(Articol sponsorizat)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.