Va eram datoare cu reteta tartei sarate pe care v-am aratat-o in prima zi de martie. Multumesc ca atat de multe persoane au fost inteesate de aceasta tarta. Cu scuzele de rigoare si fara alte introduceri va las mai jos reteta.
Pentrua aluat:
300 g faina alba de grau
100 ml vin sec sau demisec
80 ml ulei de masline
½ lingurita de sare
Pentru umplutura:
2 oua
200 ml smantana dulce
2 ciuperci champignon
1 ceapa medie
200 g legume congelate (eu am folosit mix mexican)
½ legatura patrunjel
8 rosii cherry
2-3 linguri ulei de masline
Sare
Piper
Cum procedam:
Aluatul:
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele, apoi framantam cat sa formam o bila de aluat – invelim intr-o folie si dam deoparte (nu la rece) cat pregatim umplutura
Intindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de ½ cm
Modelam bine aluatul dupa forma tavii, apoi il intepam din loc in loc, pe fund, cu ajutorul unei furculite
Peste aluat punem hartie de copt pe care o acoperim cu boabe de fasole sau orez (acestea vor impiedica aluatul sa le umfle)
Coacem aluatul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute, apoi scoatem boabele cu tot cu hartia de copt si mai lasam la cuptor inca 5 minute
Scoatem tava de la cuptor si lasam aluatul sa se raceasca pana cand pregatim umplutura
Umplutura:
Tocam marunt ceapa si o adaugam in tigaie impreuna cu cele 2 linguri de ulei, lasam 2-3 minute la calit
Dupa cele doua minute adaugam ciupercile si mai lasam inca 2-3 minute
Adaugam legumele direct din punga si le lasam pana cand se dezgheata – luam de pe foc
Intr-un bol incapator batem cele doua oua impreuna cu sare si piper
Adaugam smantana dulce si mai amestecam putin
In tava cu altuatul deja racit distribuim uniform legumele, adaugam frunzele de patrnjel si, din loc in loc, rosiile
Turnam usor copozitia cu ou si smantana
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute