NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 11, 2023
Zilele acestea, împreună cu Marinela Ardelean, am fost prințese la castel. Ne-am bucurat de două nopți de poveste la Castelul Bethlen-Haller Jidvei.
Într-una dintre zile am găzduit un webinar în care eu am pregătit preparate cu ingrediente din grădina și serele castelului, iar Marinela ne-a recomandat vinuri pentru pairing.
De asemenea, tot în acest webinar, printre altele, am aflat ce vinuri să nu ne lipsească din frigider vara aceasta; ce vin este versatil și se potrivește la aproape orice preparat și ce pahar este versatil și se potrivește oricărui vin.
Aici găsiți înregistrarea completă a webinarului.
Mai jos vă las rețetele salatelor pregătite.
Tăiem felii varza kale, apoi o frecăm bine cu sare până se înmoaie
Facem o vinegretă din ulei și oțet balsamic și o amestecăm cu salata
Distribuim salata dreasă pe un platou, apoi adăugăm pe deasupra roșiile feliate, bucățile de brânză și, la final, semințele de dovleac
Tăiem feniculul în două, apoi în optimi (fiecare sfert în 2)
Feliem și mărul și îl stropim cu zeama de lămâie Tocăm grosier migdalele
Montaj:
Distribuim pe un platou feniculul și merele, sărăm, apoi stoarcem zeama de portocale și turnămulei de măsline
Decorăm cu frunzele de fenicul, apoi adăugăm migdalele
Râșnim piper proaspăt și servim imediat
Tăiem gulia felii sau bastonașe
Amestecăm restul ingredientelor și potrivim de sare
Distribuim pe un platou pe o parte feliile/bastonașele de gulie și pe o parte crema de brânză aromatizată
La final punem, în fir subțire, puțin ulei de măsline
Feliem vânăta, o sărăm bine, apoi o dăm deoparte pentru 10 minute – sarea îndepărtează iuțeala specifică vinetei
După cele 10 minute clătim feliile de vânătă, le uscăm bine cu un prosop, le ungem cu ulei de măsline pe ambele părți și le frigem în tigaie grill sau tigaie clasică
Coacem/frigem și ardeii în aceeași tigaie (dacă folosim ardei)
Amestecăm iaurtul cu sarea și sumacul, apoi îl întindem pe o farfurie
Adăugăm feliile de vinete peste iaurt, presărăm caperele și adăugăm și ardeii
Feliem dovlecelul cu peelerul/cuțitul economic, apoi îl punem într-un bol împreună cu coaja și zeama de lămâie
Feliem castraveții cu tot cu coajă și ii adăugăm peste dovlecei
Tocăm mărunt menta și o frecăm bine cu 3 linguri de ulei de măsline
Amestecăm menta cu dovleceii și castraveții și distribuim totul pe un platou
Decorăm cu baby dovlecei și cu flori
Ca vinuri pentru pairing/asocieri am folosit:
• Mysterium Sauvignon Blanc – limited edition Carrefour
• Iluziv Roze
• Iluziv Sauvignon Blanc + Riesling Italian + Muscat Ottonel
• Iluziv Traminer Roz + Pinot Gris + Chardonnay
• Vin de vinotecă – Fetească Regală 2009
• Mysterium Brut Roze Vintage 2017 (spumantul)
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.