NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

5 salate delicioase de vară

Picture of Prăji

Prăji

iulie 11, 2023

Zilele acestea, împreună cu Marinela Ardelean, am fost prințese la castel. Ne-am bucurat de două nopți de poveste la Castelul Bethlen-Haller Jidvei.

Într-una dintre zile am găzduit un webinar în care eu am pregătit preparate cu ingrediente din grădina și serele castelului, iar Marinela ne-a recomandat vinuri pentru pairing.

De asemenea, tot în acest webinar, printre altele, am aflat ce vinuri să nu ne lipsească din frigider vara aceasta; ce vin este versatil și se potrivește la aproape orice preparat și ce pahar este versatil și se potrivește oricărui vin.

Aici găsiți înregistrarea completă a webinarului.

Mai jos vă las rețetele salatelor pregătite.

Lista de ingrediente (Salată de kale cu roșii, semințe de dovleac și brânză cu mucegai albastru - Pentru salată)

Lista de ingrediente (Pentru vinegretă)

Cum procedăm?

Tăiem felii varza kale, apoi o frecăm bine cu sare până se înmoaie

Facem o vinegretă din ulei și oțet balsamic și o amestecăm cu salata

Distribuim salata dreasă pe un platou, apoi adăugăm pe deasupra roșiile feliate, bucățile de brânză și, la final, semințele de dovleac

Lista de ingrediente (Salată de fenicul cu măr și migdale)

Cum procedăm?

Tăiem feniculul în două, apoi în optimi (fiecare sfert în 2)

Feliem și mărul și îl stropim cu zeama de lămâie Tocăm grosier migdalele

Montaj:

Distribuim pe un platou feniculul și merele, sărăm, apoi stoarcem zeama de portocale și turnămulei de măsline

Decorăm cu frunzele de fenicul, apoi adăugăm migdalele

Râșnim piper proaspăt și servim imediat

Lista de ingrediente (Gulie și cremă de brânză cu cimbrișor si lămâie)

Cum procedăm?

Tăiem gulia felii sau bastonașe

Amestecăm restul ingredientelor și potrivim de sare

Distribuim pe un platou pe o parte feliile/bastonașele de gulie și pe o parte crema de brânză aromatizată

La final punem, în fir subțire, puțin ulei de măsline

Lista de ingrediente (Vinete pe pat de iaurt cu sumac)

Cum procedăm?

Feliem vânăta, o sărăm bine, apoi o dăm deoparte pentru 10 minute – sarea îndepărtează iuțeala specifică vinetei

După cele 10 minute clătim feliile de vânătă, le uscăm bine cu un prosop, le ungem cu ulei de măsline pe ambele părți și le frigem în tigaie grill sau tigaie clasică

Coacem/frigem și ardeii în aceeași tigaie (dacă folosim ardei)

Amestecăm iaurtul cu sarea și sumacul, apoi îl întindem pe o farfurie

Adăugăm feliile de vinete peste iaurt, presărăm caperele și adăugăm și ardeii

Lista de ingrediente (Salată de dovlecei și castraveți)

Cum procedăm?

Feliem dovlecelul cu peelerul/cuțitul economic, apoi îl punem într-un bol împreună cu coaja și zeama de lămâie

Feliem castraveții cu tot cu coajă și ii adăugăm peste dovlecei

Tocăm mărunt menta și o frecăm bine cu 3 linguri de ulei de măsline

Amestecăm menta cu dovleceii și castraveții și distribuim totul pe un platou

Decorăm cu baby dovlecei și cu flori

 

Ca vinuri pentru pairing/asocieri am folosit:

• Mysterium Sauvignon Blanc – limited edition Carrefour
• Iluziv Roze
• Iluziv Sauvignon Blanc + Riesling Italian + Muscat Ottonel

• Iluziv Traminer Roz + Pinot Gris + Chardonnay
• Vin de vinotecă – Fetească Regală 2009

• Mysterium Brut Roze Vintage 2017 (spumantul)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.