Cofetarie in bucatarie :-*
Mult timp am avut dubii daca sa raspund sau nu provocarii de a face in casa o prajitura de cofetarie. Toate prajiturile homemade sunt bune, dar trebuie sa recunoastem ca multe dintre ele palesc in fata delicioseniilor din vitrinele lustruite.
Acelea au parca alt gust, alte arome, alta compozitie… Tinzi sa crezi ca este aproape imposibil sa reproduci o prajitura de la cofetarie daca nu ai „laborator propriu”. Ei bine, nu-i asa! Mare mi-a fost mirarea cand, dupa ce am sfidat imposibilul :), nu numai ca aratau ca niste amandine „adevarate”, ci aveau si „gustul acela”, ba chiar mai bun.
Avantajul la aceste amandine facute in casa este ca ingredientele sunt mult mai naturale si pot fi servite cu succes si copiilor (nu seara pentru ca au multa cacao, dar mamele stiu asta).
Reteta pe care v-o prezint eu este una putin updatata fata de cea clasica. Am incercat sa reduc pe cat posibil tot ce inseamna arome artificiale, grasimi hidrogenate, conservanti, etc. in loc de margarina, pentru crema, am folosit unt, in loc de esenta de rom, rom propriu-zis, de asemenea glazura nu a fost una la plic sau varianta ei clasica cacao-zahar-ulei, ci am facut o crema ganache – este cea mai buna, veti vedea de ce.
Si, ca sa va mai dau un imbold, va spun ca aceste amandine de casa se fac usor; daca ati facut vreodata un pandispan sau daca ati batut albusuri spuma, sigur veti reusi sa faceti si amandine.
Gata cu vorba! Sa prajiturim!