NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pui in lapte, reteta lui Jamie Oliver

Picture of Prăji

Prăji

mai 6, 2014

De aceea nu-i bine sa ai idei preconcepute 😉

Pentru ca aseara am facut pentru-a-nu-stiu-cata-oara aceast pui in lapte, m-am gandit ca, desi a pierdut in fata tartei cu frangipane si capsuni, a avut si el voturi si, automat, eu sunt datoare sa impartasesc acesta reteta cu voi. Dupa cum vedeti din titlu, aceasta reteta nu imi apartine (de altfel greu sa mai inventezi o reteta care sa nu fi fost facuta de cineva in vreun alt colt al lumii) si nici nu i-am dat o nota personala. De ce? Pentru ca este perfecta exact asa cum este ea propusa de Jamie Oliver. 

Eu nu ma dau in vant dupa pui, dar sotul meu ar manca piept de pui in fiecare zi, drept pentru care acest pui i se pare absolut minunat. Pieptul fraged si suculent, pulpitele aromate si moi…un deliciu! Unde mai pui ca daca sunteti doi la masa, macati cat puteti, iar a doua zi va faceti si cate un sendvis din ce ramane.

Singura problema este in momentul cand ai o familie numeroasa; este atat de bun incat mi-e greu sa cred ca ajunge unei famili de 4 persoane.
As vrea de asemenea sa va spun cateva cuvinte despre acest „in lapte”. Va sperie, nu? Pe mine m-a speriat foarte o buna bucata de vreme. Pur si simplu nu intelegeam cum adica sa coci/fierbi un pui in lapte?! Prietenii nostri care au incercat, saracii, sa ne convinga ca este una dintre cele mai bune retete de pui la cuptor, dar au capitulat la un moment dat. Si cand credeam ca nu o voi face nicioadata, am zis sa incerc macar odata, doar de dragul interjectiilor care urmau cand ne descriau acest prea minunat pui in lapte. Mda, recunosc, pana si mirosul degajat cand inca era in cuptor m-a convins…

Iar, ca sa va spun ca nu imi contrazic menirea: „retete rapide si delicioase pentru persoane ocupate (sotii si mamici fahiniste si cosmopolite;))”, va spun cum fac eu sa am cina pe masa in timp util, in timpul saptamanii: ajung acasa, setez cuptorul sa se incinga, ma schimb, ma spal, pregatesc puiul, apoi il bag la cuptor. Pam-pam! Credeti-ma, desi dureaza o ora jumatate, daca va organizati bine, cina va fi gata mai repede decat ati crede. Procedati dupa cum v-am sfatuit si veti fi multumiti. 😉

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

1. amestecam sarea si piperul cu uleiul de masline, apoi ungem bine puiul cu aceasta compozitie

3. taiem lamaia in doua, alegem frunzele de salvie, apoi bagam in pui lamaia, cotoarele salviei si 2-3 catei de usturoi

4. Intr-o cratitia/tigaie inalta care poate fi bagata ulterior la cuptor, prajim usor puiul, mai intai cu partea cu pieptul, apoi cu cealalta parte

3. intoarcem puiul, astfel incat pieptul sa ramana in partea de sus, apoi scurgem uleiul ars

4. turanm usor laptele peste pui, apoi adaugam restul ingredientelor: frunzele de salvie, untul, usturoiul ramas si coaja de lamaie

5. dam la cuptorul incins la 200 grade C pentru o ora jumatate

Sfat

Puneti o tava sub cratita in care faceti puiul, in caz ca lichidul da pe dinafara.

V-am pupat, Praji!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.