NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Muffins cu mere si telemea

Picture of Prăji

Prăji

iulie 9, 2014

Buna dimineata, ce frumoasa este viata!

Desi am o perioada foarte aglomerata, gatesc mai rar (poate si din cauza caldurii), mananc mai putin,  dar de la mic dejun nu fac rabat nici in ruptul capului – ceea ce va recomand si voua. Dupa cum v-am obisnuit, o data la cateva postari, hop apar cu o reteta de mic dejun. Este masa zilei care imi da atatea optiuni incat am momente cand scriu pe hartie ideile pentru ca sunt multe, faine si variate. 

Cred ca v-am mai zis: si mie imi place sa dorm dimineata, ma trezesc greu, dar totusi constiinta unui stomac sanatos, unui organism fericit, ma face sa ma trezesc cu 20-30 de minute mai devreme si sa ma bucur de dimineti frumoase cu miros de viata. 

A-mi incepe ziua cu un mic dejun fabulos compenseaza jumatatea de ora somn, ba mai mult, imi da atata energie incat reusesc sa fiu tonica si energica pana la sfarsitul zilei, asta sa nu mai vorbesc de faptul ca nu stiu ce inseamna sa bei cafea pe stomacul gol (mi se pare ca iti ranesti fizic stomacul cu acest obicei), sa-mi chioraie matele zgomotos sau sa simt lesin la stomac.

Asadar, va indemn cu caldura, mobilizati-va si nu va incepeti ziua fara a manca. Scuzele de genul „nu-mi plac sanvisurie”, „n-am eu timp de ochiuri” sau „nu am pofta dimineata” nu-si mai au locul. Sunt atatea alte optiuni la indemana voastra/noastra (ieftine si rapide) incat este aporape imposibil sa nu gasiti ceva care sa va satisfaca pretentiile. 

Lista de ingrediente (pentru 10 muffins)

Ustensile

tava pentru briose

chese (hartiute) pentru briose

bol

spatula/lingura de lemn

Cum procedăm?

1. intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate si in mijlocul lor facem o gropita

2. amestecam iaurtul cu mustarul, adaugam oule batute putin, marul, telemeaua si frunzele de cimbrisor

3. adaugam amestecul cu iaurt in gropita formata in faina si amestecam pana la incorporare (nu mai mult pentru ca daca amestecam mai mult nu vor mai fi la fel de afanate si aerate)

4. distribuim intr-o tava de briose 10 hartiute, apoi impartim compozitia egal

5. coacem la cuptorul incins la 190 de grade C pentru 20 de minute sau pana cand formeaza o crusta aurie la suprafata

 

Nu sariti peste mic-dejun!
Va invat numai de bine, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.