NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
decembrie 2, 2020
De cate ori nu vi se intampla sa „va bagati la un film”, sa vi se faca pofta de ronțăit si va treziti ca incepeti sa manacati diferite snacksuri si chipsuri, apoi va mustra constiinta?! Cred ca nu de putine. Bineinteles, vorbesc si in nume propriu.
Asa ca am zis sa vin in ajutorul nostru, al tuturor cu cateva reteta de gustari din legume, uele coapte, alte crude, unele crocante, altele pufoase, dar toate sanatoase, gustoase si satioase: cartofi wedges cu crusta din malai, chipsuri din dovlecei cu crusta crocanta de parmezan, pesmet si mix de seminte, popcorn de conopida, bastonase de morcov in lamaie, triunghiuri de gulie, aromatizate
Pentru preparare si servire am folosit noile vase din gama premium Email de Sighisoara. Niste minunatii vasele sunt in aceasta colectie!
Stiu ca majoritatea dintre voi sunteti familiarizati cu vasele de email. Gama aceasta insa este una speciala deoarece, pe langa culorile pastelate, absolut superbe, otelul din care sunt facute este unul mai gros (0,8 mm vs 0,4 sau 0,5 mm), iar emailul este dat in 3 straturi, cel exterior fiind unul lucios. Pentru ca poate nu toata lumea stie, va atrag atentia asupra faptului ca emailul nu este o vopsea, ci este o sticla inodora incolora, antibacteriana, uşor de curatat si este considerat a fi unul dintre materialele cele mai sigure pentru gati, daca respecta anumite condiţii (conditii pe care Email de Sighisoara le respecta).
Inainte sa va scriu retetele si sa va spun ce vase se pot achizitiona exclusiv online aici.
Pentru prepararea gustarilor am folosit tava de 3,5 l pentru copt, cani de 400 ml, farfurii intinse, boluri de 850 g pentru amestecat si boluri de 750g pentru servit. Deci, practic, in afara de tocator, spatula si cutit, am folosit exclusiv vasele de email. Le ador.
Mai jos va las retetele insotita de un material video pentru fiecare in parte. Toate ingredientele sunt pentru un bol clasic, cel de 750 g(l).
Taiem dovlecelul felii subtiri
Punem feliile pe o frafurie intinsa, le asezonam cu sare, apoi le dam deoparte 10 minute (asteptam cele 10 minute pentru ca sarea scoate apa in execs din dovlecel)
Punem in cele 3 boluri dupa cum urmeaza: faina, cele doua oua batute cu un praf de sare, pesmetul/painea prajita si semintele date prin blender, apoi amestecate cu parmezanul
Dupa cele 10 minute dam feliile prin cele 3 compozitii: faina – ou – mix crocant, apoi le punem pe un tocator sau tava si le dam 30 de minute la rece
Dupa cele 30 de minute, le punem in tava de copt, tapetata cu hartie de copt si le coacem 20 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Incingem cuptorul la 200 grade, caldura sus si jos
Taiem dovlecelul bastonase si le saram
Batem cele doua oua
Punem faina intr-o farfurile
Punem pesmetul impreuna cu parmezanul in farfurie
Procedam ca la snitele
Dam bastonasele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet
Le punem pe o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt
Coacem 15 minute, pana pesmetul devine auriu si crocant
Separam conopida in buchetele
Punem buchetele de conopida intr-un bol, apoi adaugam uleiul și amestecam
Adaugam sarea si amestecam
Adaugam drojdia si amestecam
! Fiecare ingredient se amesteca pe rand pentru ca fiecare buchetel de conopida sa fie bine si uniform învelit in uleiul, apoi sare, apoi drojdie.
Taiem morcovii bastonase, ii punem in bolul de 850 g, apoi stoarcem lamaia peste ei
Acoperim cu folie si dam la rece 30 de minute
Dupa cele 30 de minute transferam in bolul de servire
Curatam guliile, apoi le taiem in doua
Le taiem felii subtiri, apoi feliile in doua, astfel vom obține triunghiuri
Presaram pe deasupra mirodeniile si amestecam bine
Transferam in bolul de servire
Dam drumul la film si la rontait!
Cu drag, Praji
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.