NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Briose cu ciocolata si faina de migdale si frosting de zahar pudra

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 20, 2017

Briose ninse

Cu totii iubim briosele. Unii pe cele clasice ,pufoase, altii, in cazul meu, pe cele umede sau cu o compozitie densa. Dar daca as putea sa unesc cele doua texturi si sa adauga cateva gusturi in plus, cum ar fi?! Ei bine, am facut cercetari, am cautat retete si in final am gasit combinatia pe gustul meu: briose dense cu mult unt, cu cacao, cu faina de migdale si interior supriza cu gem, iar pe deasupra cu frosting simplu (si crocant) de zahar.

Va invit sa inveseliti masa de Craciun cu niste briose delicioase, ninse si cochete.

Lista de ingrediente (pentru 12 briose)

Lista de ingrediente (pentru frosting)

Lista de ingrediente (pentru decor)

Cum procedăm?

Topim la foc mic untul si ciocolata, luam de pe foc apoi adaugam smantana si amestecam

Batem usor ouale, apoi le inglobam in compozitia cu ciocolata

Intr-un alt bol amestecam toate ingredientele uscate

Turnam peste ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza

Turnam compozitia in forme de briose din silicon, sau in tava clasica de briose, dar pe care am uns-o in prealabil cu unt

Punem in fiecare briosa cate 1/2 lingurita de gem

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20 de minute

Dupa ce s-au racit, facem frostingul amestecand cele 3 ingrediente

Intoarcem briosele invers (cu partea care a stat in tava in sus)

Turnam cu lingura frosting si lasam sa se prelinga usor pe margini

Lasam sa se usuce primul strat, apoi mai adaugam inca unul

Le decoram cu merisoare/visine si frunze verzi.

Sa aveti sarbatori cu bine alaturi de cei dragi.

Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.