NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 14, 2014
Pufosenii!
Saptamana trecuta va aratam pe conturile mele de Instagram si Facebook poze cu aceste super pufosenii. Reactiile voastre au fost de-a dreptul incantatoare, de la „fac imediat cum ajung acasa!” pana la „ce-s astea, gogosi?” Comentariile voastre super simpatice m-au facut sa le fac din nou (si sambata si duminica) si sa impartasesc cu voi reteta.
Cei care au fost alatruri de mine de la inceputul blogului, stiti ca prima retetea cu care mi-am inceput activitatea de food blogger au fost aceste yorkshire puddings, denumite acolo painici aromate. Si pentru ca au trecut aproape doi ani de atunci, am zis sa vin cu un upgrade si la poze si la reteta (aceasta, ca si cea de atunci dupa indrumarile video ale lui Jamie Oliver).
Aceste painici sunt specific englezesti si se pregatesc de obicei pentru pranzul de duminica, pranz pe care britanicii il iau cu sfintenie, duminica de duminica alaturi de familie. Avand la baza oua, faina si lapte, ele pot constitui la fel de bine si un desert.
Noua ne place sa le savuram alaturi de somon afumat, pasta de hrean si cateva fire de marar… sunt o adevarata desfatare.
Asadar, incingeti cuptorul si faceti Yorkshire pudding cu somon si hrean, imi veti multumi! 🙂
1. incingem cuptorul la 200 grade C
2. umplem uniform primele 3 locase ale tavii de briose cu tot uleiul, apoi inclinam usor tava pana cand se distribuie uniform in toate locasele (foto1)
3. punem tava de briose intr-o alta tava, de preferat cea cu care vine cuptorul (uleiul va da pe-afara si nu vrem sa-l adunam de prin cuptor), apoi punem tava in cuptorul incins pentru 10 minute (pentru a incinge bine uleiul din forme- el va face ca painicile sa creasca frumos)
4. intr-un bol incapator batem cu un tel ouale cu praful de sare, adaugam laptele, apoi, cu ajutorul unei site, turnam in ploaie faina, amestecand continuu
5. omogenizam bine compozitia pana cand devine fina si fara cocoloase
6. scoatem tava cu uleiul incins de la cuptor, distribuim uniform compozitia in formele de briose si dam la cuptor pentru inca 25 de minute
7. le mancam caldute alaturi de somon afumat si pasta de hrean si presarate cu putin marar tocat fin
bol incapaor
tel
sita
tava de briose
tava de cuptor
Nu uitati sa mancati peste de cel putin doua ori pe saptamana!
V-am pupat, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.