Cui nu-i plac merele coapte?! Mai ales cand sunt umplute cu sirop de zahar brun cu unt și scortisoara, cu vanilie și nuci?!
Acesta este unul dintre gusturile care, pentru mine, definesc toamna. De data aceasta va propun varianta de mere coapte la . Ajunge la temperatura dorita mai repede si nici nu degaja caldura.
Mai jos va las ingredientele exacte și un clip cu reteta:
Ingrediente (pentru 5 portii):
5 mere
30 g zahar brun + extra pentru presarat
30 g unt
1/2 lingurita pudra de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
Cateva nuci, 6 – 8 buc
Cum procedam:
Incingem airfryer-ul la 200 grade, timp in care curatam merele: taiem un capac, apoi le scobim cotorul cu grija.
Presaram zahar pe partea taiata, punem capacul și coacem pentru 20 de minute
Intre timp, amestecam untul cu restul de zahar, mirodeniile si nucile tocate
Dupa cele 20 de minute scoatem merele, le umplem cu pasta de unt cu nuci și mai coacem intre 3 si 5 minute.
Consumam merele calde, simple sau alaturi de o cupa de inghetata.
Cu drag, Praji