NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
septembrie 24, 2025
Astăzi vreau să vă prezint o rețetă care îmi place foarte mult și pe care o fac destul de des: pește en papillote.
„En papillote” este o expresie din bucătăria franceză și înseamnă pește gătit la cuptor, împachetat într-un pachețel de hârtie de copt (uneori și folie de aluminiu). În interior se păstrează toate aromele și sucurile, peștele pregătindu-se practic la aburi, dar direct în sucurile proprii și în cele ale condimentelor adăugate.
De această dată am folosit file de corvină, un pește alb, cu carne fermă și gustoasă, apreciat pentru textura lui delicată și aroma fină, ușor dulceagă. Corvina este versatilă, se gătește rapid și este potrivită atât pentru preparate simple, cât și pentru rețete mai sofisticate.
Alături am pregătit orez negru și fasole verde sotată cu usturoi, o garnitură ușoară și foarte gustoasă.
Condimentăm fileurile de corvină cu mixul pentru pește și adăugăm câteva felii subțiri de lămâie.
Împachetăm fiecare file în hârtie de copt, formând pachețele bine închise (ca în clip).
Coacem la: air fryer – 200 grade 20 de minute, cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 20–25 de minute.
Fierbem orezul negru conform instrucțiunilor de pe ambalaj; eu pregătesc la airfryer (ca aici)
Opărim fasolea verde 2 minute în apă clocotită (sărată), apoi o sotăm într-o tigaie cu ulei de măsline și usturoiul tocat fin.
Servim peștele en papillote alături de orezul negru și fasolea verde cu usturoi.
Sper să vă placă!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.