Inițial mă gândeam să o fac cu feta, dar hei, de ce să nu fie cu telemea de-a noastră?! A ieșit delicioasă! De asemenea crocănțeala nu era prevăzută în ideea mea inițială dar uau, ce diferență a făcut. 🤤
Nepoata mea de 10 ani e în vizită și a fost foarte încântată. Mi-a zis de vreo 4 ori cât de mult i-a plăcut. În timp ce scriam textul, mi-a cerut a treia porție😭🥹🥳
Ingrediente:
150 g telemea
4 ardei capia mici sau 2 mari
1 căpățână de usturoi
50 ml smântână dulce (sau fermentată)
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Oregano uscat
Cum procedăm:
Coacem brânza, ardeii și căpățâna de usturoi tăiată în două în cuptorul preîncălzit la 200°, funcția ventilație pentru 20 de minute;
Punem ardeii într-un bol, îi sărăm, îi acoperim pentru 10 minute, apoi ii curățăm de pieliță;
2 ardei tocăm, iar 2 ii punem într-un blender alături de brânză, usturoiul curățat, uleiul de măsline, smântâna și piper (eu am adăugat un cub de gheață pentru ca ardeii erau fierbinți);
Mixăm, gustăm de sare și mai mixăm până obținem o pastă;
Punem crema de brânză pe o farfurie și adăugăm pe deasupra restul de ardei tocați, piper și oregano.
Poftă bună!