Cremă de telemea arsă, usturoi și ardei copți

Cremă de telemea arsă, usturoi și ardei copți

Inițial mă gândeam să o fac cu feta, dar hei, de ce să nu fie cu telemea de-a noastră?! A ieșit delicioasă! De asemenea crocănțeala nu era prevăzută în ideea mea inițială dar uau, ce diferență a făcut. 🤤

Nepoata mea de 10 ani e în vizită și a fost foarte încântată. Mi-a zis de vreo 4 ori cât de mult i-a plăcut. În timp ce scriam textul, mi-a cerut a treia porție😭🥹🥳

Ingrediente:
150 g telemea
4 ardei capia mici sau 2 mari
1 căpățână de usturoi
50 ml smântână dulce (sau fermentată)
1 lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Oregano uscat

Cum procedăm:

Coacem brânza, ardeii și căpățâna de usturoi tăiată în două în cuptorul preîncălzit la 200°, funcția ventilație pentru 20 de minute;

Punem ardeii într-un bol, îi sărăm, îi acoperim pentru 10 minute, apoi ii curățăm de pieliță;

2 ardei tocăm, iar 2 ii punem într-un blender alături de brânză, usturoiul curățat, uleiul de măsline, smântâna și piper (eu am adăugat un cub de gheață pentru ca ardeii erau fierbinți);

Mixăm, gustăm de sare și mai mixăm până obținem o pastă;

Punem crema de brânză pe o farfurie și adăugăm pe deasupra restul de ardei tocați, piper și oregano.

Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *