Conopida cu patrunjel si usturoi, gratinata in doar 25 de minute era un titlu prea lung, asa ca am zis ca mai bine va explic pe indelete aici, in text.
Cu totii stim deja ca toamna este perioada in care conopida este vedeta. Ar trebui sa ii dam mai mult credit pentru ca pe langa faptul ca este foarte gustoasa este si sanatoasa si, atentie fetelor, este foarte saraca in calorii.
De regula eu gratinez conopida mai intai separate in buchetele, oparita, apoi coapta. Ei bine, de data asta am facut-o intreaga, la aburi in multi cookerul Crock-Pot Express in doar 10 minute, apoi am mai bagat-o in cuptor la functia grill inca 10 minute si uite asa am obtinut o conopita perfect gatita, cremoasa si delicioasa.
Stiti deja ca folosesc vasele Crock-Pot de cativa ani buni. este in contnuare printer preferate pentru ca, pe langa optiunea de slow cooking are si optiune de gatire express, sub presiune, lucru ce ne usureaza munca si ne reduce cu mult timpul pe care il petrecem gatind.
Mai jos va las reteta detaliata de conopida gratinata:
Ingrediente (pentru 5-6 portii):
O conopida medie
350 ml supa de legume sau de carne
O legatura de patrunjel
30 ml ulei de masline
½ lingurita boia de ardei
Fulgi de chili (optional)
Sare
Piper
Cum procedam:
Curatam conopida de cotor si frunze, dar nu separam in buchetele
Punem gratarul pentru gatit la aburi I vasul Crock-Potului express, apoi asezam pe el conopida
Presaram sare, apoi turnam supa de legume
Sigilam vasul si setam la programul “steam” pentru 10 minute
Dupa cele 10 minute eliberam presiunea (nu lasam sa se elibereze de la sine)
Scoatem conopida si o punem itr-o tava de copt
Blenduim bine patrunjelul (doar frunzele) usturoiul, boiaua de ardei, sare si piper si turnam pasta obtinuta peste conopida
Invelim bine conopida in sosul de patrunjel, apoi dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade, functia grill.
O consumam, simpla sau pe post de ganitura.
Cu drag, Praji