Fie că țineți post sau adoptați o dietă vegană, ori pur și simplu vreți să integrați mai multe legume în dieta voastră, vă las o selecție de preparate pe care le puteți încerca. Sunt rețete de post testate de mine și publicate pe blog de-a lungul anilor. La unele am adaugat în momentul în care le-am mâncat unt, smântână sau ouă, dar am precizat că le puteți omite, rămânând ideale pentru Postul Crăciului sau Postul Paștelui.
Sper să le încercați și să vă placă. Click pe ficare link pentru a deschide articolul cu rețeta.
Supa cremă de sfeclă roșie și păstârnac
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus – rețetă de post
Supă cremă din mix de ciuperci – renunțați la smântâna opțională
Supă cremă de mazăre și ghimbir
Drob de post din meniul vegan pentru Crăciun
Chiftele vegane cu linte, legume si fara gluten, la cuptor
Sfeclă roșie cu cartofi și usturoi la cuptor
Chakalaka – tocana africana de fasole
Salată hrănitoare cu fasole, legume proaspete, congelate și murate
Salata de patrunjel cu orez negru – Tabouleh cu orez negru
Rețetă de waffles vegane sau faguri de post
Cartofi dulci la cuptor – scoateți baconul
Ciuperci și porumb glazurate cu oțet balsamic
Varza de bruxelles crocanta si aromata
Salată crocantă de fasole verde cu dresssing delicios – omiteți oul
Broccolini sau broccli cu alune, usturoi, sos de soia si fulgi de ardei – renunțați la unt
Salata de castraveti zdrobiti, in stil asiatic (VIDEO)
Salata de fasole boabe cu ceapa si ulei de dovleac
#Instacartofi – cartofi în mălai, Baked potato wedges
Chipsuri crocante din varza kale (VIDEO)
Popcorn de conopidă – gustare de post
Pâine cu sfeclă roșie și rozmarin
Să aveți poftă!