Astazi va prezint o reteta de miel, de inspiratie greceasca, plina-plina cu verdeturi, preparata la Crockpot Turbo Express
De cand am acest aparat nici nu mai pregatesc ciorbele, mai ales cele cu carne sau fasole, pe plita. Preparatele la Crockpot se fac rapid, cu minim de efort si fara miros in casa.
Mai jos va las un clip cu metoda de pregatire, reteta scrisa si cateva poze
Ingrediente:
1-1,2 kg carne de miel cu os (eu am folosit gat)
8 fire de ceapa verde
5 fire de usturoi verde
1 fir de praz (nu foarte mare)
4 linguri ulei de masline
2 capatani de salata verde
100 g de spanac
3 lagaturi de patrunjel
2 legaturi de marar
1 legatura de menta
1 legatura coriandru proaspat (sau 1 lingura coriandru uscat)
4 lamai – 3 stoarse de zeama, una taiata sferturi, pentru servit
2 oua
4 foi de dafin
Sare
Piper boabe si rasnit
Fulgi de ardei iute pentru servit (optional)
Cum procedam:
Punem carnea in vasul crockpotului impreuna cu 1 linguira de sare, una de piper boabe si cele 4 frunze de dafin
Umplem vasul cu apa, punem capacul si sigilam, setam butonul de presiune pe inchis si setam modul carne, „meat” apoi turbo, apoi start
Cand timpul s-a scurrs, lasam sa se elibereze presiunea 5 minute, apoi o eliberam noi
Scoatem carnea si strecuram zeama, pe care o pastram
Curatam carnea de pe oase si o tocam cuburi
Clatim vasul Crockpotului, punem in el uleiul, ceapa, usturoiul si prazul feliate marunt si adaugam o lingurita de sare
Setam programul „sote” si le calim pentru 5-6 minute sau pana cand se inmoaie
Intre timp tocam marunt toate verdeturile
Cand ceapa, usturoiul si prazul sunt calite, adaugam carnea si toate verdeturile, turnam zeama in care a fost fiarta carnea si punem capacul
Sigilam si setam programul „soup” si, daca dorim, optiunea turbo care va reduce timpul de gatire cu 70%
Dupa scurgerea timpului, eliminam presiunea si luam capacul
Batem ouale impreuna cu zeama de la cele 3 lamai si potrivim de sare
Servim ciorba fierbinte, presarata cu fulgi de ardei iute (optional) si, daca mai dorim, cu zeama de lamaie proaspata.