NOI REÈšETE DELICIOASE DE IARNÄ‚: FURSECURI & MULTE ALTELE
februarie 17, 2021
Brownie cookies crocante la exterior, gumoase la interior. Cu alte cuvinte perfecte.Â
Știu, debordez de modestie, insa asta e adevarul. Reteta nu am inventat-o eu, ci doar am adaptat-o dupa una americana, insa am redus cantitatile de zahar si am omis cacaoa gata indulcita…
Daca au americanii ceva fain, sigur pe lista sw incadreaza retetele de brownies si de fursecuri brownie. Textura lor gumoasa si gustul intens de ciocolata, fac aceste retete speciale.
Tocam marunt ciocolata, untul cuburi, apoi le topim – fie la cuptorul cu microunde, fie pe baie de aburi, fie pe plita cu inductie la treapta 2;
Dupa ce s-au topit dam deoparte 2-3 minute pentru a se racori usor;
Mixam ouale cu cele doua feluri de zahar si vanilia pentru 5-6 minute – pana se deschid la culoare si formeaza o spuma aerata;
Turnam amestecul de unt cu ciocolata peste oua mixand continuu la viteza mica pana la incorporare completa;
Intr-un bol amestecam faina, cacaoa si praful de copt, apoi le cernem peste compozitia cu ou si cicocolata;
Amestecam usor cu o spatula, doar pana la incorporare, nu mai mult(!);
Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau a unei linguri punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cate 8 portii/gramajoare de aluat cu distanta intre ele – se vor dilata la coacere (eu pun pe 3 pe o parte, 3 pe cealata si 2 in mijloc);
Optional presaram fulgi de sare – eu am folosit sare Maldon afumata;
Coacem 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade (functia ventilatie);
Lasam sa se raceasca in tava (15 minute)
!! Coacem cate o tava odata! 3 tavi, 3 ture;
Daca vom coace 2 tavi odata, nu vom obtine textura dorita.
Enjoy!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.